Erdoğan, İzmir'i Almak İçin Parti Teşkilatına Taktik Verdi

Erdoğan, İzmir'i Almak İçin Parti Teşkilatına Taktik Verdi

İzmir'de CHP ile aralarında 10 puan fark olduğunu belirten Erdoğan parti teşkilatına "seçmeni yakın markaja alın" talimatını verdi.

2014 yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin stratejik iller için çalışmaları devam ediyor. Bu illerden biri de İzmirChp'nin kalesi olarak gösterilen illerden biri olanİzmir için Ak Parti varını yoğunu ortaya koyacak.

İzmir'de partisinin verdiği yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerdeİzmir'i mutlaka almaları gerektiğini belirtti. İzmir'in diğer illerden daha fazla çalışması gerektiğini belirten Erdoğan "Ben İzmir il teşkilatıma yürekten inanıyorum. Her zaman söylüyorum. Futbolda iki taktik vardır. Bunlardan birisi alan markajıdır. Bir diğer ifadeyle saha markajı. Bir diğeri de adam adama markajdır. Ben diyorum ki siyasette adam adama markaj yapmamız lazım. Gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençlik kollarımız. Kapı kapı dolaşarak bu hizmetlerimizi anlatmamız lazım" dedi.

İşte Erdoğan'ın o sözleri

ARAMIZDA 7 PUAN FARK VAR

5 ay var. İzmir'in diğer illerden çok daha fazla çalışması gereken bir döneme giriyoruz. Ben İzmir il teşkilatıma yürekten inanıyorum. Son seçimde aramızda yedi puanlık fark var. Şimdi biz buradan hareketle zaten çok mesafe aldık. Bunu da görüyoruz. Belediyeciliğin bir önemi daha var. Temayül yoklaması İzmir'de yapıldı. Bunun neticelerini şimdi arkadaşlarımız bu hafta sonu gibi çalışacaklar. Sonra üst kurulun önüne getirecekler. Ama bu bir ön yoklamadır. Belirleyici değildir. Nihai belirleyici olduğu yerler de olacak. 12 Haziran seçimlerinde elde ettiğiniz başarıyı 30 Mart'ta daha üst seviyeye çıkaracağınızı ben biliyorum. Peki benim sizden beklediğim nedir?

"FUTBOLDA İKİ TAKTİK VAR"

Her zaman söylüyorum. Futbolda iki taktik vardır. Bunlardan birisi alan markajıdır. Bir diğer ifadeyle saha markajı. Bir diğeri de adam adama markajdır. Ben diyorum ki siyasette adam adama markaj yapmamız lazım. Gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençlik kollarımız. Kapı kapı dolaşarak bu hizmetlerimizi anlatmamız lazım.

"SEÇMENİ YAKIN MARKAJA ALACAĞIZ"

Bir sandık. Bizim dokuz tane sandık müşahitlerimiz olması gerekiyor. Çalışmaya başlanacak. AK Partili olanlar, olmayanlar. Üçken müşahitler, o elli tane seçmeni biz yakın markaja alacağız ve bunları ziyaret ederek, davet ederek seçmen vatandaşa hizmetlerimizi anlatacağız.

"BİZİM DE YANLIŞLARIMIZ OLABİLİR"

'Efendim, benim istediğim aday olmadı, istemediğim aday olmadı, dolayısıyla ben yokum' bizim partide asla böyle bir anlayışın olmaması lazım. Biz de en ideal noktaya ulaşmak için adım atacağız. Bizim de yanlışlarımız olabilir. Ama biz de insanız. Bizim de hata payımız vardır. Bu samimiyetle atılan adımın neticesindeki hata payıdır. İnşallah İzmir'in adaylarını da Kasım sonuna kadar açıklamaya çalışacağız.

 

Haber: Erdoğan, İzmir'i Almak İçin Parti Teşkilatına Taktik Verdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.