Erdoğan Karayılan'lı fotoğrafı yorumladı

Erdoğan Karayılan'lı fotoğrafı yorumladı

Başbakan Erdoğan 2. Gençlik Şurası'nda konuştu

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye 2. Gençlik Şurası'nda, tarih boyunca milletin arasına nasıl infak sokulmak istendiyse, bugün de aynı şekilde nifak sokmaya çalışanlar olduğunu söyledi.

GENÇLERE ÇAĞRI

Gençlere seslenen Erdoğan, ''Gençler aldatan olmayacaksınız ama en önemlisi aldanan olmayacaksınız. Çevik gibi sinirleriniz olacak, elmas gibi sabrınız olacak. Oynanan oyunları görecek, siz bu oyunlara gelmeyecek, siz bu oyunlara alet edilemeyeceksiniz. Siz tahriklerine uyup şiddetin bir çözüm olduğu yolu tercih etmeyeceksiniz, milletin evlatları arasına nifak, husumet girmesine de izin vermeyeceksiniz'' diye konuştu.

ŞEHİTLERİ ANDI

Hatay'da önceki gün 3 subayın şehit edildiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Önceki gün alçakça bir saldırıda şehit oldular. Yine Perşembe günü, Hakkari'de bir başka kahraman askerimizi şehit verdik. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, alilerine, silah arkadaşlarına, Aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

Sevgili gençler, biz ne yapacağız biliyor musunuz? Biz, bu ülkede, Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla bir olacağız, beraber olacağız ama bu teröre prim vermeyeceğiz. Er veya geç, bu milletin gerçek evlatları, bu millete ihanet eden bu ihanet şebekelerini bu ülkeden derdest edecektir. Bunu böyle bilelim.''

''Devlet içinde devlet, asla böyle bir şeye tahammülümüz olamaz''

"TEK BAYRAK, TEK DEVLET VE TEK MİLLET.."

Erdoğan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusunu yaparak, şöyle konuştu:

''Hep şunu söyleyeceğiz, 'tek bayrak' diyeceğiz, bizim tek bayrağımız var. Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi hilal, şehitlerimizin ifadesi yıldız, böyle bir bayrak. 'Tek bayrak, tek millet' diyeceğiz. Millet kavramını uzun uzadıya anlattım ve 780 bin kilometre karesiyle tek vatan. Asla bu topraklar üzerinde operasyon yaptırmayız. Evelallah bir, beraber olacağız ve 780 bin kilometrekarede operasyon yaptırmayacağız. 'Tek devlet'. Devlet içinde devlet, asla böyle bir şeye tahammülümüz olamaz. Etmeyeceğiz. Yeter ki beraber olalım. Bir olalım. Hiç endişeniz olmasın.

Gelecek Allah'ın izniyle bizimdir. Artık Türkiye gündemi belirlenen bir ülke değil, artık Türkiye dünyada gündem belirleyen bir ülkedir ve bu alçaklardan, bu hainlerden bu toprakları Allah'ın izniyle kurtaracağız.''

''Kandan, hem de bizzat benim Kürt kökenli kardeşlerimin kanından beslenen hainler var ve bunlar benim önce Kürt kardeşlerimin hayatını karartıyor'' diyen Erdoğan,

''Kürt kardeşlerimizi bu kana susamış insanlık düşmanlarından kurtaracağız'' diye konuştu.

BDP'YE GÖNDERME

Erdoğan şunları kaydetti:

''Gençlerin kanını oluk oluk akıtan, bu kan aşıklarından, ben inanıyorum ki Kürt kökenli kardeşlerimizi de kurtaracağız. Gençlerin kanı üzerinden siyaset yapanların, terör örgütünün elinde tuttuğu iplerle siyaset yapanların maskelerini düşürecek, Kürt kökenli kardeşlerimizi bu savaş baronlarından kurtaracağız. Terör örgütü, gençlerin alçakça kanlarını dökerken, iplerini elinde tuttuğu siyasi parti, o gençlerin dağda kalmasını teşvik ediyor. Bunların bu kadar gözleri dönmüş. Bunlar bu topraklara, bu niyete, hatta içinde çıktıkları Türk kardeşlerine işte bu kadar yabancılaşmış durumdalar.''

BAŞBAKAN O FOTOĞRAFI YORUMLADI

Geçtiğimiz gün bir gazetede terör örgütü mensuplarının yer aldığı bir fotoğrafa dikkati çeken Erdoğan, ''10 yıl öncesine ait fotoğraf. Fotoğrafta 19 kişi, var. Biri cezaevinde, biri kayıp, 16 tanesi şu anda hayatta değil, ama başlarındaki terör baronu hayatta. 16 kişinin bir kısmı çatışmalarda öldürülmüş, bir kısmı örgüt içinde infazlarda katledilmiş. Bunların siyasetteki kuklaları çıkıyor, bunları bir özgürlük savaşçısı gibi göstermeye çalışıyor. Uyuşturucu kaçırarak mı, özgürlük mücadelesini veriyor? Haraç toplayarak mı, kendi mensuplarını da hunharca öldürerek mi, hatta 5 tane kız, kadın teröristi öldürerek mi özgürlük mücadelesi veriyor. Kendilerini, Türkiye düşmanlarına kiralayarak mı özgürlük mücadelesi veriyor? Bunlar Kürt kökenli vatandaşlarımızı öldürerek barışın, kardeşliğin önünde durarak mı özgürlük mücadelesi veriyor? Bunlar kimin taşeronu olursa olsunlar, bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz'' dedi.

"SAFLARI SIK TUTACAĞIZ"

Sevginin dilini yükselttikçe, terörün emellerine ulaşamayacağını dile getiren Erdoğan, ''Bütün engellemelere rağmen, biz milli birlik, kardeşlik mücadelesini kararlıkla yürüteceğiz. Terörün, kuklaların, taşeronların inadına biz kardeşliği, birliği, beraberliği büyütmeye devam edeceğiz. Safları sık tutacağız. İnanıyorum, sizler de yeise kapılmayacaksınız, ümitsizliğe kapılmayacaksınız'' diye konuştu.

Erdoğan, seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''İstanbulumuzun fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han, 19 yaşında bir çağ kapadı, bir çağ açtı. Öyleyse demek ki olabiliyor. İyi yetişen bir nesil olursa evelallah sizler de Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi hep beraber çıkarırsınız, çıkaracağız'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasını, Mehmet Akif'in sözleriyle tamamlayan Erdoğan, ''Bir İstanbullu, oğulunu, Mehmet Akif'e gönderiyor ve sana bir nasihatta bulunsun diyor. Ne diyor, 'Akif amca, babam gönderdi, bana bir nasihatte bulunun musunuz?' Akif, merhum diyor ki, ihtiyar amcanı dinler misin, ne çok söyle ne büyük söyle, yiğit işte gerek. Lafı bol karnı genişleri taklit etme, sözü sağlam özü sağlam adam ol. Ben de diyorum ki, biz bu topraklarda Devlet-i Ali Osmaniyenin bakiyesi üzerindeyiz, 600 yılı aşkın dönem, dünyaya adaletle hükmetmiş ecdadın torunları olarak ve 1923 ve işte 2012 Cumhuriyeti ve biz de Cumhuriyeti öyle bir konuma taşıyacağız ki muasır medeniyetler üstüne. Ne zaman? Hedef 2023. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olacağız."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından, video konferans sistemiyle 6 bin 100 kişi kapasiteli Van Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtları, 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Stadyumu, 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu, 3 bin 500 kişi kapasiteli Mersin Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarının arasında bulunduğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait 62 tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine video konferans ile Mersin'den Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katılırken, diğer illerde belediye başkanları ve valiler bağlantı yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum