"Erdoğan kaybetsin bayram ederim"

"Erdoğan kaybetsin bayram ederim"

30 Mart yerel seçimleri öncesi "Oyum Sarıgül'e" diyen Zaman yazarı Şahin Alpay bu kez de Köşk seçimleri öncesi rengini belli etti.

Alpay, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili iki tercihinin bulunduğunu açıkladığı yazısında "Benim tercihim Erdoğan'ın da aday olup İhsanoğlu'na karşı kaybetmesidir" dedi.

ERDOĞAN KAYBETSİN BAYRAM EDERİM

İşte Şahin Alpay'ın yazısındaki o bölüm:
İhsanoğlu'nun adaylığını Erdoğan iki şekilde değerlendirebilir: Birinci turda seçilebileceğine dair cesareti artabilir ya da İhsanoğlu seçilmeyi başarsa bile onunla çalışabilirim diyerek aday olmaktan vazgeçebilir. Hangisini tercih edeceğini yakında göreceğiz. Benim tercihlerime gelince: Elbette ki birinci tercihim Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup, İhsanoğlu'na karşı seçimi kaybetmesidir. Bu takdirde bayram ederim, zira bu durumda Erdoğan'ın siyasi sermayesi hayli zayıflayacaktır.

İkinci tercihim, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi, fakat partinin ve hükümetin başına, Gül ya da Babacan gibi, Erdoğan'a biat etmeyecek bir ismin geçmesidir. Bu takdirde Türkiye nefes alabilir. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilip, partinin ve hükümetin başına da mesela Bekir Bozdağ ya da Efkan Ala gibi bir ismi getirmesi ise, inanıyorum ki, en çok AKP açısından kötü olur. Zira o takdirde AKP'nin gelecek parlamento seçimlerini kaybetmesi garanti olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum