Erdoğan: Kefenimizi giyerek yola çıktık

Erdoğan: Kefenimizi giyerek yola çıktık

Başbakan Erdoğan Samsun ili ziyaretlerine devam ediyor. Erdoğan Canik belediyesi önünde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Samsun'un Canik ilçesinde halka hitap etti.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Bir rahmet ayının bir kurtuluş ayının böyle güzel bir gününde sizlerle dünkü Samsun mitinginden sonra bugün Canik'te bir araya gelişimiz heyecan verici bir buluşma. Gideceğiz gündüz gece hiç endişeniz olmasın. Bizler bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi hep söyledik ve 12 yıldır hamd olsun sizlere hizmet etmenin gururu içerisindeyiz. Sizler 30 Mart'ta bunun en güzel karşılığını sandıkta verdiniz. Bir çok birleşmenin örgütlenmenin karşımızda dikilmesine rağmen sandıkta demokratik bir cevabı verdiniz.
 
Bundan önce ya vekiller vasıtasıyla veyahut da dayatmalarla bu yapılıyordu. Şimdi ne var millet var. Millete rağmen iktidar olunamaz. Bunu bilmemiz lazım. Bizim rotamızı millet çizdi. Milli iradeyle milli güçle inşallah 10 Ağustos'a yürüyoruz. Geçmişte yapılanları biliyorsunuz. Samsun'un evladı Ali Fuat Başgil'i nasıl engellediklerini biliyorsunuz. Hem buranın senatörüydü hem de ordinaryüs bir insandı. Ama ne oldu? Silahı masasının üzerine koydular, aday olamazsın dediler. Senatörlükten de adaylıktan da çekildi. Ha şu an böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık.
 
İLK ADIMI SAMSUN'DA ATTIK
 
"Dün ilk adımı Samsun'da attık. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Kardeşlerim biz de ayrım yok. Birisi kumsalların partisi, biri siyasi Türkçü biri siyasi kürtçü. Bizim milletimiz bize sahip çıktı. 12 yılda nereden nereye geldik.
 
GÜL'Ü SÖKE SÖKE CUMHURBAŞKANI YAPTIK
 
Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. 2007'de  Abdullah Gül'ü istemediler. Söke söke Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı yaptık. Yolumuza böyle devam edeceğiz.
 

Beni yaratan Allah sizi de yarattı. Ben sizi ne olursanız olun seviyorum. Biz 77 milyonun iktidarı olduk. 12 senede girdiğimiz seçimlerin hepsini kazandık mı? Kazandık.

 
12 yıldır bir çok şeyler yapmak istediler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'ü seçtirtmek istemediler. Ama biz söke söke hakkımızı aldık. Bütün mesele inanmaktır.
 
Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Şu 12 senede bütün seçimleri kazandık mı? Kazandık. Niye? Biz sadece lokal bir etnik unsurun partisi olmadık. 77 milyonun partisi olduğumuzdan dolayı 81 vilayetin 81'inde biz varız. Birisi de kumsalların partisiyiz diyor. O da kumsallarda kaldı. Niye? Çünkü benim halkım bunlara prim vermiyor.
 
Diyor ki, bana hizmetkar olacak iktidara ihtiyacım var. Bu da Ak Parti iktidarı dediler, bize sahip çıktılar. Bakınız 12 yıldan nereden nereye geldik.
 
Şu andaki orana karşıyım söyleyeyim. Çünkü faiz oranı ne kadar düşük olursa yatırımlar o kadar artacaktır. istihdam da üretim de artacaktır. Türkiye rakipleriyle çok daha iyi yarışacaktır.
 
Sizlerle muhabbete doyum olmaz. Fakat Tekkeköy'de bekliyorlar, aynı zamanda Erzurum bekliyor. Erzurum Kongresi'ne de yetişeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.