Erdoğan Keskin diyaloğunun perde arkası

Erdoğan Keskin diyaloğunun perde arkası

Başbakan Erdoğan ve CHP'li Keskin'in 30 Ağustos geçiş töreni sırasındaki diyaloğu çok merak edilmişti.

Ankara Hipodrom'daki Zafer Bayramı geçidini izleyen Başbakan Erdoğan, yanına oturan CHP Genel Başkanvekili Adnan Keskin'in, "Sayın Başbakan, bunlar çok vahim iddialar. Sanki Türkiye topraklarının bir bölümü PKK kontrolünde gibi" sözleri üzerine, "O kadar uzun değil bu iş. Olur mu öyle şey? 400 kilometreyi kontrol etmek için binlerce adam gerek. Bu iş 700 teröristle olur mu?" karşılığını verdi.

PROTOKOLÜ GÜLDÜREN KILIÇDAROĞLU ESPRİSİ

Öte yandan protokolde Kılıçdaroğlu esprisi gülüşmelere neden oldu. Başbakan Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu nerede' diye sordu. Keskin 'Güney Afrika'da' diye cevap verince Başbakan Erdoğan espriyi patlatt, 'Aman bir şey olmasın'. Erdoğan'ın bu çıkışı protokolde gülüşmelere neden oldu.

 

 

700 TERÖRİSTLE Mİ KONTROL EDECEKLER

Hürriyet'ten Şükrü Küçükşahin'in haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "400 kilometre PKK kontrolünde" iddiasını yalanladı, "Kesinlikle yok böyle bir şey. O kadar alanı 700 teröristle mi kontrol edecekler" diye sordu. Ankara Hipodrom'da yapılan Zafer Bayramı geçidini izleyen Erdoğan, yanına oturan CHP Genel Başkan Vekili Adnan Keskin ile sohbet etti. Keskin, Demirtaş'ın, iddiasını dile getirerek şöyle konuştu: "Sayın Başbakan, bunlar çok vahim iddialar. Bu kadar alan hâkimiyeti olur mu? Toplum infial halinde. Böyle şey olur mu? Yüreği yeten bakan varsa gelsin bölgeyi gezeyim, diyor. Çok ciddi laflar. Sanki Türkiye topraklarının bir bölümü PKK kontrolünde g ibi."

Erdoğan, Keskin'in bu sözlerine, "Kesinlikle yok böyle bir şey, gerçek dışı. O kadar uzun değil bu iş. Olur mu öyle şey? 400 kilometreyi kontrol etmek için binlerce adam gerek. Bu iş 700 teröristle olur mu?"

Erdoğan, Keskin'in "Harita bile yayınlıyorlar" sözlerine de, "Mümkün mü, Allah aşkına" karşılığını verdi.

FÜZELERİ ANLATTI

Erdoğan, askeri geçit töreni boyunca silahlarla ilgili bilgilerini de Keskin'le paylaştı. Hemen hemen her silahı tanıdığını, özelliklerini bildiğini gösteren Erdoğan, bir füzenin geçişi sırasında, "Bunlar 800 kilometre menzilli. Söyledim, bunların menzili 2500 kilometreye çıkarılacak" dedi. Erdoğan, mayın tarayıcı zırhlı araçlar konusunda ise "Bunlar yerli üretim. Onların da sayısını artıracağım, üretim daha yoğun olacak" bilgisini verdi. Erdoğan, zırhlı personel taşıyıcılar için de bu sözlerini tekrarladı.

DÜZENLEME GEREKİYOR

Sohbet sırasında BDP'li milletvekilleri ile ilgili fezlekeler temelinde dokunulmazlık konusu da gündeme geldi. Erdoğan, dokunulmazlıkla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, "Kemal (Kılıçdaroğlu) Bey'e de bunu söylemiştim" dedi. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın iddiasıyla ilgili bölümde, bölgeye sadece bakanların değil, yakın bir zamanda kendisinin de gezi düzenleyeceği izlenimi bıraktı. Keskin, "Benim izlenimim böyle" dedi.

7 BİN LİRA ÖDEDİM

Keskin, törenlerden sonra bir partilinin kızının nikah törenine katılmak için İzmir'e geldi. Havalimanında 300 kişi tarafından karşılanan Keskin, Erdoğan'ın kendisine açtığı bir davanın sonuçlandığını ve birkaç gün önce 7 bin lira ödediğini vurgulayarak, sohbette bunu gündeme getirmediğini söyledi. Keskin, "Başbakan beni hakaretten mahkemeye vermişti. Davayı kazandı. Bir hafta önce de icraya verdi ve 7 milyar lira para tahsil etti. Ona rağmen de tatlı tatlı sohbet ettik. Onu dile getirmedim. Hoş bir şey olmazdı. Yüksünme nedeni yapmadım. Onu hiç ödememiş gibi dostça davrandım kendisine" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.