Erdoğan Kıraç'a öyle bir söz etti ki!

Erdoğan Kıraç'a öyle bir söz etti ki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1'de "Seçim Özel" programına katıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın seçim sonuçları iule ilglii bir sorusu üzerine, iş adamlarının dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde davranmadığına dikkat çekerek, " İnan Kıraç'ı bu işlerin içerisinde görmek istemem."dedi. Erdoğan, Kıraç'ın böyle bir yorumda bulunması halinde gelecekteki riskleri üstlenmesi gerektiğini söyledi.


Seçime doğru geri sayım devam ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şu dakikalarda TRT'nin konuğu. TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in moderatörlüğünde, TRT Türk Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sezgin, Gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ergun Babahan soruyor; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cevaplıyor.

"İNANÇ YAPIYORSA RİSKLERİ ÜSTLENMİŞ OLUR"

Ekrem Dumanlı, Başbakan Erdoğan'a "Onlarca anketten genellikle Ak Parti birinci parti olarak çıkıyor. Böyle bir hava içerisindeyken İnan Kıraç gazetecilerle iddiaya girmiş. Bu iddia gerçekten bilimsel bir araştırmaya mı bağlı yoksa sürpriz mi bekleniyor? Siz nasıl bakıyorsunuz Gerçekten rahat giden seçim kampanyalarından son günlerde gerginlik olmaya başladı. Böyle birşeyi duyduğunuzda nasıl karşıladınız?" sorusunu yöneltti.

Başbakan Erdoğan, bu soru üzerine, "Ben doğrusu İnan Kıraç'ı bu işlerin içinde görmek istemem. Bu işlere bulaştığını duymak da istemem. Beni rahatsız eder. Yakıştıramam da. Ama hakikaten bu yazılanlar doğruysa bu tabi geleceğe yönelik kendisi de bazı riskleri üstlenmiş demektir. Bir işadamı ülkede bir güce sahip böyle bir şeyin içine girmesi adım atması kendisi açısından da ciddi bir risktir. Hiç bir işadamı böyle bir işe girmez. Girenleri de tebrik ederim. Dobra dobra. Fakat onu teyit eden birşey yaptı mı? Ben de bir iki gazetede okudum. Tekzip eden ya da doğrulayan bir açıklama olmadı." cevabını verdi.

ERDOĞAN'DAN DİYARBAKIR YORUMU

Erdoğan, Diyarbakır izlenimini şöyle dile getirdi:

"Böyle yorucu günün ardından TRT ile böyle bir programı gerçekleştirmekten mutluyum. Bugün Diyarbakır'da Artvin mitinginden sonra orada çok coşkulu bir mitinği gerçekleştirdikten sonra istenmeyen şeylerle karşılaştık. Bugün Diyarbakır'da ufak şeylerin dışında alan geri değildi. Yağışa rağmen çok yoğun yağış düşmesine rağmen alan dağılmadı. Ben de sabahleyin Diyarbakır İzmir İstanbul projelerini açıkladım. Buna rağmen Diyarbakır'daki kardeşlerimiz 32 bin civarında katılım hiç dağılmadan beklediler. Bizler de mesajlarımızı verdik. Caddelerde balkonlarda Diyarbakırlı kardeşlerimin coşkusu da bizlere farklı heyecan kattı. Mesajlarımız ülkemiz için katkıda bulunmuş olur. Milli birlik ve kardeşlik projemize katkı sağlar. Bugünkü duruma baktığımızda Diyarbakır bu noktada sakin bir ortamda geçti. Bu da bizi memnun etti."

BDP'NİN SES KAYDI SORULDU

TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in Elazığ'da BDP'nin toplantısında konuşulduğu belirtilen bir ses kaydının internete düştüğünü söylemesi üzerine şunları anlattı:

" Bunu sabah evden çıktığımızda ilettiler. Ben bunun daha medyaya girdiğini değil de internette dolaştığı yönündeydi. Yaklaşım tarzını çirkin olduğu Hakkari'de kendini göstermişti. Edindiğimiz ciddi manada teşkilatımız var. Saldırılar bizim seçim bürolarımıza oldu. Bu saldırılar yanında Hakkari'de CHP'nin aldığı oy 157. 2 bin 500 kişi katıldı deniliyor. Bayraklar BDP'lilerin ellerine tutturuldu. Orada Türk bayrağı yoktu. CHP Türk bayrağını eline alır BDP'liler eline almaz. Bunu yaptıkları için de bu söz konusu. O günden bu güne Bahçeli oraya dönük bir açıklama yapmadı. Doğu ve Güneydoğu'da olduğu gibi CHP , MHP, BDP ortaklığı ortaya çıkıyor. Burada eğer MHP daha güçlüyse AK Parti 5-0 yapmasın."

HOPA'DAKİ KALABALIKTAN RAHATSIZ OLDULAR

Erdoğan, programda dünkü Hopa mitinginde gerçekleşen provokasyon ile ilgili de değerlendirmede bulundu: "Dün Artvin Hopa'da orada çok ciddi eylemler yaptılar. Güvenlik güçleri önlem almak zorunda kaldı. Miting alanının solunda enteresan pankartlar açıktı. CHP'nin pankartı. Legal görünümlü pankartlar vardı. Tek yol Sokak Tek yol devrim altında Halkevleri. YGS ile ilgili. Mitingimiz bitiyor. Katılım da yüksekti. Ondan rahatsız oldular. Hopa'da da CHP ile aramızda çok az fark var. Miting bitti biz helikoptere doğru gidiyoruz. Sokak arasından çıkarak taşladılar. Orada çok açık şekilde güvenlik zaafiyeti ortaya çıktı. Önümüzdeki arkamızdaki araçlar isabet aldı. Koruma görevlisi arkadaşımız başından isabet alarak yaralandı. Temenni ediyoruz ki şifa bulur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.