Erdoğan: Manşetle gelen manşetle gider

Erdoğan: Manşetle gelen manşetle gider

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Araştırma Komisyonu üyeliği döneminde Nebil İlseven'le ilgili hazırladığı raporu hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Araştırma Komisyonu üyeliği döneminde Nebil İlseven'le ilgili hazırladığı raporu hatırlatarak, "Raporun altındaki imza Kemal Kılıçdaroğlu'na ait. Dün 'yolsuzluk yaptı yargılansın' diyorsun, bugün partisinin en önemli ili olan İstanbul'un il başkanlığına getiriyorsun. Bu kişi medyadaki en önemli grubunun CEO'su. Kim 'candaş medya, yandaş medya' bunlarla pazarlıkta ortada." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 kavşak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadın bağlantı tünelinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'a kazandırdıkları bu muhteşem eserlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. Bakırköy'ün haricinde, Fatih Spor Kompleksi'nde, Seyrantepe Stadyumu Metro İstasyonu'nda, Atatürk Havaalanı Köprülü Kavşaklarda, Kıraç-Hadımköy, Çekmeköy-Birlik Mahallesi'nden töreni uydu aracılığıyla izleyenleri de selamlayan Erdoğan, bugün İstanbul'da, toplu açılış töreniyle, 28 kavşak, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stat bağlantı tünelinin açılışını yaptıklarını söyledi. Erdoğan, toplu açılış töreniyle, İstanbul'a tam 755 milyon 143 bin 288 liralık yatırım kazandırdıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son 6,5 yılda, 231 kavşak, 800 kilometre uzunluğunda yeni yol inşa ettiğini söyledi.

MANŞETLE GELEN MANŞETLE GİDER

"Manşetle gelen manşetle gider" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Yine aynı şeyi söylüyorum. Bizi manşetler getirmedi. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Milletin desteği, milletin tercihi ve hayır duasıyla gelen bedelini millete öder. Ama üfürmeyle, medyanın şişirdiği yelkenle gelenler de bedeli gider oralara öder. Şimdi ufaktan ufağa o bedeller ödeniyor. Ana muhalefet partisinin kurultayında bazı gazeteciler ayakkabılarını çıkardılar masanın üzerine çıkıp gözyaşları içinde alkış tuttular. Alkışla kalmadılar, tıpkı genel başkanları gibi iftira hakaret ve sokak ağzıyla partizanlıklarını gösterdiler. Geçen haftada ödülünü aldılar. Bu ülkenin başbakanına bakanlarına hükümetine en ağır hakaretleri eden ve köşesinde yazacak kadar ileri giden aynı zamanda bir konseyin, Basın Konseyi'nin de başında olan şahıs ana muhalefet partisinden rozetini aldı. Bu nasıl Basın Konseyi'nin başkanı. Kimmiş Candaş medya, Yandaş medya hepsi ortaya çıkıyor. Dökülmeye başladılar lime lime. Bunların hepsi bizim hareketimiz için güzel şeyler güzel gelişmeler." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'le ilgili de konuşan Erdoğan, İlseven'in 2001-2004 yılları arasında TMSF'de görev aldığını hatırlattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun, İlseven'le ilgili, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırladığını aktaran Erdoğan, "Raporun altında o dönem CHP milletvekili olan TBMM yolsuzlukları araştırma komisyonu üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzası var. Dün, 'Yolsuzluk yaptı, yargılansın.' diyorsun. Bugün partisinin en önemli ili olan İstanbul'un İl Başkanlığı'na getiriyorsun. Medyadaki en önemli grubunun CEO'su. Kim Candaş medya, yandaş medya, bunlarla pazarlıkta ortada. Bunların ortaya attığı yolsuzluk iddialarının ne kadar ciddi, samimi olduğu işte bu olaydan bellidir." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun siyaset tarihinde rekor sürede çark etme başarısı gösterdiğini savunan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "'Başörtüsü' dedi, akşam çark etti. 'Genel af' dedi, 'U dönüşü' yaptı. 'Dersim'de analar ağlasın' diyen arkadaşı için, 'gereğini yapmalı' dedi, sonra geri vitese taktı. 'Genel başkan adayı değilim' dedi, çıktı ertesi gün genel başkan adayı oldu. 'Havuzlu villa' dedi bize saldırdı bir de baktık ki beyefendinin, kendi havuzlu villası çıktı. 'Çarşaf liste' dedi, blok liste uyguladı. 'Suçludur, yargılansın' dedi, getirdi İstanbul'a il başkanı yaptı. Halk oylamasında herkesi 'hayır' demeye çağırdı, kendisi gidip oy kullanamadı." CİHAN

Etiketler :