Erdoğan mesaj yağmuruna tuttu

Erdoğan mesaj yağmuruna tuttu

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi...

Cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantısında 8 yılın muhasebesini yapma imkan olacak. Türkiye her alanda farklı bir idare anlayışıyla pozitif sorun çözme anlayışına yaklaşmıştır. 8 yıl içinde daha iyi standartlara ulaştık. Rotamız her zaman milletin rotası oldu. Her türlü engele rağmen demokratik bir duruş sergiledik. Üst üste girdiğiniz 4 seçimden 1. çıktık. Şımarmadık, yozlaşmadık.

TARİH YAZDIK

Gelecekten bugüne kakanlar çetelerle mücadelesini hem takdirle anacak hem de kendilerine referans olarak kabul edecek. Hukuk sistemini karanlık tünellere sokma cüretine giremeyecekler. Millet egemenliği vesayet kabul edemez. Milletle bizim aramıza asla simsarlar sirayet edemeyecek.

AK Parti Türkiye'nin demokrsi mücadelesinde 1 numaralı aktörü haline gelmişir. AK Parti tarih yazan tarihin seyrini değiştiren değiştiren bir kadroya saiptir.. Daha yapacak çok işimiz var. Daha kat edecek çok yolumuz var. Bu milletin güvenini sarsmadık.

4G TEKNOLOJİSİ YOLDA

Türkiye'de aboneler artık sadece sesli değil görüntülü konuşuyor. 3G teknolojisi hayatımızı kolaylaştırıyor. Hazinemiz bu sayede 2.1 milyar dolarlık kaynak elde etti. Şimdi hedefimiz 4G teknolojisi. İnşallah bunu Türkiye ile biz tanıştıracağız. Vatandaşı bürokrasi yükünden kurtardık. Yılda 15 milyon sabıka kaydı 38 milyon nüfus kayıt örneği isteniyor. Şimdi sacede kimlik numarası ile sıraya girmeden para ödemeden halledilecek.

EYLEMCİ GENÇLERİ ADABA DAVET

Hiç bir adap dinlemeden kalkıp yol kesme, ön kesme gibi şeyler yapılıyor. Bunlar üzücü şeyler. Nihai kararı veren bakanlar kuruludur. Üniversite harç noktasında katkı payları yüzde 8 oranında artırmıştır. Dikkat edin ünversiteler yüzde 400 oranında zam istendi. Biz yüzde 8'i uygun bulduk.

Olsa olsa ideolojiktir. Adap dışında bir yaklaşımdır. Bu tür davranış içinde olan gençleri adaba davet ediyorum. Biz bütçemizi en fazla eğitime ayırmış bir iktidarız. 2002 yılında katkı kredisi 405.791 ike 483.793'e ulaştı. Burs ve öğrenim kredileri 2002'de 45 TL iken aylık olarak 180 liraya çıkardık.

ENERJİDE LOJİSTİK ÜS

Enerjide lojistik üs olma noktasında tarihi adımlar attık. Geçtiğimiz hafta içinde Rusya ile toplam 20 belgeye imza atarak adeta ilişkilerde yeni bir döneme girdik. Gaz, petrol ve nükleer enerji alanlarında imzalar attık. Türk ve Rus Aton Enerjisi nükleer enerji alanında 2 anlaşma imzaladı.

"NASIL BİR TÜRKİYE OLURDU" SORULARI

Düne ait meselelerle sonu gelmeyen polemiklerle bugüne uyum sağlayamaz. Acaba Türkiye tek haneli enflasyonu AK Parti iktidadında değil de 1970'lerde nasıl olsaydı nasıl olurdu. Demokraside elde ettiğimiz standartları 30 yıl önce yakalasaydık bugün nerelerde olurduk hiç hesabını yaptık mı?

Çetelerle mücadelesini ertelemeseydi acaba bugün nasıl bir ülkede yaşıyor olacaktık? Türkiye içine kapanmasaydı etrafına duvarlar örmeseydi nasıl bir Türkiye olurdu. Gelecek nesillerin bu soruları sormaması için çalışıyoruz.

Gencecik fidan gibi delikanlılara kurban etmeseydi faili meçhul cenayetler önlenseydi Türkiye bugün nerede olurdu? Milletçe sormamızı istiyrum. Meseleyi objektif şekilde sorgulmasını rica ediyorum.

YEMEN TÜRKÜSÜ AHMEDİ ANİ'NİN DİZELERİ

Kardeşliğin çökeceğine kim nasıl inanma cüreti gösterdi de nifak girdi.. Türkiye'nin zenginlik olarak gördğümüz farklılıkları kötü göstermek kimin haddinedir. Çaldıran'da Yavuz'un ordusunda birbirine kardeş olan biz değil miydik. Yemen türküsü dinlerken gözlerimiz yaşar mıyor mu? Ahmedi Ani'ni dizeleri bizi duygulandır mıyormu İstiklal marşı içimiz ürpertmiyor mu? Şivan Perver Halepçe dediğinde gönül dünyamızın derinliklerine dalıyoruz. Bizim kardeşliğimize kastemek kimin haddine.

O ACIYI ŞEHİT EVİNDE GÖRDÜM

Evlat acısından daha büyük acı yoktur. Gittiğim bir evde yaşadım. Oğlu dün beni aradı. Anne biz yola çıktık dua et şehadeti özlüyorum. 24 sat sonra oğlunun haberini aldı. Göğsünden çıkan emanetleri görünce benim de içim sarsıldı.

HAKKARİLİ ANNE İLE YOZGATLI ANNE AYNI DUAYI OKUYORSA

Hangi annenin kalbi buna dayanır. Anneliğin ideolojiliği yoktur. Her ne sebeple olursa olsun Hakkari'deki anneyle Yozgat'taki anneyle aynı duayı okursa burada çok vciddi bir yanlış olduğu ortadadır.

Bu süreçte kazanan yoktur. Ama Kaybedinin Türkiye olduğu aşikadır. İçişleri Bakanımızın koordinasyonunda bir süreç başlattık. Hani mutabakat istiyorlardı? Bu mesele de çözüm olmayacak da nerede çözüm olacak söyler misiniz?

LEGAL YAPILANMALARI MUHATAP KABUL EDERİZ

Söyleyecek bize neyiniz var. Biz de bunu raporumuza koyalım istiyoruz. Biz kadeşlik ikliminin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz. Terörün mazur görülemez olduğunu devamlı anlattık. Bugün gelinen nokta terörle mücadelenin başarısıdır. AK Parti legal yapılanmaları muhatap kabul ederiz.

MİLLİ BÜTÜNLÜK PROJESİNE KAPILARI KAPATMAYIN

Kürt vatandaşlarımızın sorununa gözünü yummayı kabul edemez. Sorunun devam etmesine çanak tutanlar yaşanan acıların sorumluluıuna da ortaktır. Gölge etmeyin milli bütünlük projesine kapıları kapatmayın.

2005 yılında Diyarbakır'da dile getirdiğimiz düşüncelerle bugünkü yaklaşımız arasında fark yoktur. Bu bir demokratik açılım projesi olacaktır.

Kürt meselesinde attığımız kültürel adımlar hiç konuşulmuyor. "Vermediler aldık" gibi bir mantık işleniyor. Bu anlayışla yaya kalırsınız. İktidarın bize yüklediği sorumlulukla adımları attık. Batı neyse doğu o olacak dedik.

DTP'YE ÜSTÜ KAPALI UYARI

Geniş mutabakat zemininin oluşuğunu görüyoruz. Kimse biz Kürt kökenli vatandaşların partisiyiz havasına girmesin. 7 bölgede birinci partisi olmuşuz. Biz 72 milyon vatan evladının partisiyiz. Ama Türkiye'nin tamamı değiliiz. Bu nedenle sorunu el ele verelim.

BAHÇELİ'NİN KARİYERİ VE KALİTESİ

Haşa vatan haini ilan eden sayın Bahçeli'ye cevap verecek değilim. İnanıyorum ki MHP içindekiler de onun bu yaklaşımından rahatsızdır. Hezeyanlar girmesi yanlıştır. Vatan sevgisini ölçecek ne kalitededir ne de kariyerdedir. Böyle bir şey yok

Muhalefet Kürt açılımı konusunda dereyi görmeden kazma küreklerle set çekmeye başladı. İnanıyorum ki MHP ve CHP tabanı hesabını soracaktır. Çünkü biz ortak bir dil arıyoruz. Elbette istismar mekanizmaları çalışacaktır. Sürecin siyasi riski her ne olursa olsun Türkiye'nin çıkarına çözmekten başka gayemiz yoktur olamaz.

Doktor kardeşimin polis ve asker kardeşiminin doğu illerinde gönül ferahlığı içinde koşarak gideceğini düşünün. Hiç kimsenin 2. sınıf vatandaş hissetmediği bir ülkeyi düşünün. Bu ülkenin kalkınması için yüreğini ortaya koyduğunu düşünün.

PROJEYİ BAŞARACAĞIZ

İnanın bu fotoğraf çok uzakta değil. Bizim niyetimliz son derece halis ve samimi. Genceciik fidanların sararıp solmasına tahammülümüz yok. Annelerin evlat acısına tahammülümüz yok. Ülkenin bir bölümüne çökmüş kara bulutlara umutsuzluğa tahemmülünüz yok. Botan çayında serinlemek, Zap suyu gibi coşmak istiyoruz. Munzur'da kardelenler toplayalım. Bedeli her ne olursa olsun burada olanlarla olmayanlarla başaracağız. Türkiye'yi ayağa kaldırma projesini başaracağız.

Etiketler :