Erdoğan 'Mührü Sahibine Veriyoruz'

Erdoğan 'Mührü Sahibine Veriyoruz'

Başbakan Erdoğan gazetecilere sonucu değerlendirdi: Şimdi mühür gerçek sahibinde, asıl sahibine veriyoruz' dedi..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinden sonra milletvekillerine teşekkür etti ve düzenlemenin getirdiklerinin vatandaşlara anlatılmasını istedi.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda Anayasa değişikliği teklifinin kabulünden sonra, partisininTBMM Grubunu topladı. Basına kapalı toplantı yaklaşık yarım saat sürdü.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, ''niyet okuyucularının, felaket tellallarının ve karanlık senaryo yazanların, bugün bir kez daha hayal kırılığına uğradığını'' söyledi. Milletvekillerine, ''Bugün siz hür iradenizle, Türkiye'nin itibarına itibar kattınız'' diye seslenen Erdoğan, milletvekillerinin her birine şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, bundan sonra kararı milletin vereceğini dile getirdi.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulunun çalışmalarına ara verdiğine işaret ederek, referanduma karşı milletin bilgilendirilmesi için bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Milletvekillerinden, bu süre içinde vatandaşlara anayasa değişikliğini çok iyi anlatmalarını isteyen Erdoğan, değişikliğin neler getirdiği, ne tür yararları olduğu, süreçte muhalefetin takındığı tavır, birlik ve beraberliklerini nasıl korudukları gibi konuların millete aktarılması gerektiğini vurguladı.

Etiketler :