Erdoğan müjdeyi verdi

Erdoğan müjdeyi verdi

Türkiye'nin tamamen milli tank, insansız hava aracı ve helikopterlerin üretimine başladığını belirten Erdoğan, 'Çok önemli bir müjdeyi veriyorum" dedi ve sözlerini şöyle devam ettirdi;

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çok önemli bir müjdeyi veriyorum; 'Göktürk' adını verdiğimiz, Türk mühendislerince yapılan istihbarat uydumuzun çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2012'de uzaya fırlatıyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, dış politikada yoğun bir trafiğin içerisine girdiklerini söyledi.

Hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirdikleri iki önemli açılışa da dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

''Cumartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan süratli amfibi gemi projemiz kapsamında ilk amfibi gemimizi denize indirme törenimizi yaptık. Gemilerimiz artık tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanıyor ve inşa ediliyor. Gemilerin silah atış kontrol sistemlerini de yine bir milli kuruluşumuz olan ASELSAN geliştiriyor. Şunu büyük bir gururla ifade emek istiyorum; süratli amfibi gemiler gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu ileri teknoloji ürünü çok sayıda teçhizat artık Türkiye'de karşılanıyor. Türkiye'nin mühendisleri, tersaneleri, kuruluşları tarafından üretiliyor ve inşa ediliyor.

Savunma sanayimiz 2002 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını yüzde 25'ini karşılayabiliyordu. 2009 sonunda bunu yüzde 46'ya çıkardık. Bu yıl sonu itibarıyla inşallah bu yüzde 50'ye çıkıyor ve bunların yüzde 50'sini artık Türkiye'den karşılar duruma geliyoruz, Türkiye'deki firmalarımızdan karşılar duruma geliyoruz. Savunma sanayimizin cirosu, biz iktidara gelmeden önce 2002 yılı sonu itibarıyla söylüyorum, 1 milyar dolardı. 2009 sonunda bu 2,4 milyar doları yakaladı. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla 3 milyar dolara ulaşacağız. Savunma sanayinde ihracatımız 240 milyon dolardı. 832 milyon dolara çıktı, 2011 hedefimiz 1 milyar dolar.

Türkiye'de ilk kez kendi milli piyade tüfeğimizi tasarladık. 2011'de seri üretime geçiyoruz. Artık askerlerimiz kendi ürettiğimiz silahları taşıyacaklar.''

Türkiye'nin tamamen milli tank, insansız hava aracı ve helikopterlerin üretimine başladığını belirten Erdoğan, ''Çok önemli bir müjdeyi veriyorum; 'Göktürk' adını verdiğimiz, Türk mühendislerince yapılan istihbarat uydumuzun çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2012'de uzaya fırlatıyoruz'' dedi.

Erdoğan, son 8 yılda her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de çok önemli adımlar atıldığını ifade ederek, hafta sonu Türkiye'de özel sektör tersanelerinde üretilen en büyük kuru yük gemisinin teslim törenine katıldığını anımsattı.

Türkiye'nin gemi inşası, taşımacılık ve denizcilik eğitiminde 8 yılda çok farklı bir yere geldiğini vurgulayan Erdoğan, ülkenin uluslararası ölçekte ''fark edilir bir konuma yükseldiğini'' söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :