Erdoğan O İsme Jest Yapabilir

Erdoğan O İsme Jest Yapabilir

AK Parti kulislerinde yerel seçimler öncesinde 'kabine revizyonu' hareketliliği yaşanıyor.

Başbakan Erdoğan, yerel seçimler için aday gösterilecek isimleri önümüzdeki günlerde açıklayacak. Açıklanacak isimler arasında en az 3 bakanın bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, Hatay Belediye Başkan adaylığına Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ise Binali Yıldırım'ın isimleri geçiyor.

Belediye Başkanlığı'na aday gösterilecek isimlerin yerine yapılacak atamalar için ise şimdiden bazı isimler ortaya atılmaya başlandı. Şahin'in yerine, İstanbul milletvekili Halide İncekara'nın bakanlık koltuğuna getirilebileceği öne sürülüyor.

Adalet Bakanlığı için ağır basan isim ise 12 yıldır Anayasa Komisyonu Başkanlığını yürüten ve milletvekilliğinde 3. dönemi dolacak olan Burhan Kuzu. TBMM Başkanlığı'na Başbakan Erdoğan'ın Cemil Çiçek'i yeniden aday göstermesi nedeniyle parti içinde huzursuzluğa neden olmamak için adaylıktan vazgeçen ve grubun takdirlerini kazanan Kuzu, bir kez daha kulislerde adından en çok söz ettiren isim. Erdoğan'ın, Kuzu'ya Bakanlık jesti yapabileceği belirtiliyor. Ulaştırma Bakanlığı için ise isim arayışlarının sürdüğü, henüz bir isim üzerinde karar kılınmadığı kaydediliyor.

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.