Erdoğan: Olayın bir boyutu da Ergenekon'dur

Erdoğan: Olayın bir boyutu da Ergenekon'dur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka'da Ak Parti binasına yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Danimarka'da yaptığı basın toplantısında AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırıları değerlendirdi. Saldırıyı gerçekleştirilenlerin eşkal tespiti yapıldığını belirten Erdoğan, bu kişilerin en kısa zamanda yakalanacağını ifade etti.

"BU TARZ EYLEMLER HER ZAMAN OLMUŞTUR"

DHKP-C terör örgütünün üstlendiği saldırıları değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan, "Türkiye ne zaman düzelmeye başlamışsa, bu tarz eylemler her zaman olmuştur. Olayın bir başka boyutu da, bunun Ergenekon’la olan bağlantısıdır" diyerek barış sürecini proveke etmek isteyen güç odaklarının yine sahneye çıktığını belirtti. Erdoğan, "Artık farklı bir Türkiye var bu yüzden bunu proveke etmek isteyenler olacaktır. Fakat biz bu yoldan geri dönmeyeceğiz, kararlılıkla mücadele edeceğiz. ''Benim buradan ülkeme en önemli mesajım şudur. Bütün STK'larla, bütün medya kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmak ve bu tür birkaç tane densiz, birkaç tane iradesini bir yerlere teslim etmiş taşerona, biz bu süreci asla bırakmayız. Artık ortada güçlü bir irade vardır. Ortada güçlü bir AK Parti iktidarı vardır. Ve bu yola da aynı kararlılıkla devam edeceğimizi söylemek isterim'' dedi.
dedi.

"BENİM ÜLKEMDE ZATEN BARIŞ VAR"

Bir gazetecinin yarın ki nevruz kutlamalarıyla ilgili, olarak bazı kesimler tarafından yarın barışın miladı olarak görülüyor, siz nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ''Ben barışın miladından bahsetmiyorum. Barışa gölge düşürülmesin diyorum. Benim ülkemde zaten barış var. Benim ülkemde savaş yok. Kelimeleri dikkatli seçelim'' dedi.  Erdoğan parti olarak kendilerinin de Nevruz'u kutlayacaklarını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.