Erdoğan önerisi MHP'yi karıştırdı

Erdoğan önerisi MHP'yi karıştırdı

ORGİ'nin yanlış anlaşılma riskinden dolayı yeni ad aranan havaalanına, MHP'li Başkan'ın önerisi MHP'yi karıştırdı.

Ordu-Giresun arasında yapılacak havalimanının isim tartışması MHP Giresun teşkilatını karıştırdı. Havalimanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verilmesini isteyen İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel, ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

ERDOĞAN ÖNERİSİ İHRACINA NEDEN OLDU

Ordu ve Giresun'un ortak olarak kullanacağı, dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanının isim tartışmaları bitmedi. Bir süre önce temeli atılan havalimanına isim olarak bulunan ORGİ'den İngilizce'de farklı bir anlama geldiği için vazgeçilmiş, çeşitli kesimler farklı isimler ortaya atmıştı. Son olarak Giresun İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel, havalimanına Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın adının verilmesini isteyen açıklama yaptı. Yüksel'in bu açıklamasının MHP'nin görüşü olarak algılanması teşkilatta rahatsızlık yaratınca, Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, Mehmet Yüksel'i ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevketti. Erzurum, Mehmet Yüksel'in parti kurullarına danışmadan bu açıklamayı yaptığını anlatırken, "Üzücü bir durum. Basından öğrendik, şok olduk. Bu tip kararlar parti kurulları ile istişare edilerek verilmeli. Mehmet Yüksel kimseyle görüşmeden, tek başına bu açıklamayı yaptı. Belki başka birilerine danıştı. Bunu Yüksel adına siyasi talihsizlik olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

MHP'Yİ CİDDİ DERECEDE ÜZMÜŞTÜR

Havaalanı ile ilgili MHP görüşünün kesinlikle bu yönde olmayacağını belirten İl Başkanı Orhan Erzurum, Yüksel'i partiden ihraç edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu açıklamalar Yüksel'in şahsi fikirleridir ve onu ilgilendirir. Kendisi yıllardır siyasetin içinde, ama siyaseti de bilmiyor. Bu düşünceler etik olarak da doğru değildir. Bunları açıklamadan önce, partinin yetkili organlarıyla görüşür, çalışma arkadaşlarınla konuşur ve ona göre bir açıklama yaparsın. MHP'nin zıt olduğu fikirleri çıkıp MHP'nin fikri gibi ortaya dökmek çok yanlıştır. Kendi düşüncelerini partinin görüşü gibi yansıtmak partiye ihanettir. Bu açıklamalar MHP'yi ve ülkücüyü camiayı ciddi manada üzmüştür. Kendisine oy verenler de oldukça tepkilidir. Biz kurumsal kimliğe sahip bir partiyiz. Parti olarak gereğini yapıyoruz ve kendisini ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk ettik."

Orhan Erzurum, açıklamanın ardından Mehmet Yüksel ile de görüştüğünü söylediğini belirterek, "Diğer üyelerle görüştüğümde onlar böyle bir karar olmadığını söyledi. Yüksel hem yalan söylemiştir, hem de diğerlerinin haklarını gasp etmiştir. Kendisinin artık MHP adına görüş belirtme yetkisi yoktur" diye konuştu.

Erzurum, AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk'ün Yüksel'e teşekkür etmesini de değerlendirerek, "İlginç bir durum. Bu açıklama AKP'lilerin aklına gelmediği için onlar da Yüksel'e teşekkür ettiler ki bu durum kendisini daha gülünç duruma düşürdü" dedi. Mehmet Yüksel konuyla ilgili yorum yapmayacağını ve parti içi işlemlerin sonucunu bekleyeceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum