Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özel arasında 1.5 saat süren görüşmenin perde arkasına ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Ankara bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel arasında yapılan görüşmeye kilitlendi. 1.5 saatlik Uludere zirvesinde neler konuşuldu. Ankara'nın EN ÖZEL KALEMİ size görüşmenin ayrıntılarını açıklıyor.
 
ULUDERE ZİRVESİ
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Erdoğan ile yapacağı haftalık olağan görüşme için Başbakanlık Merkez Bina'ya saat 13.45'de geldi. Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özel arasındaki görüşmede, Şırnak Uludere'de yaşanan ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay masaya yatırıldı. Olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu..
 
GENELKURMAY ÖZÜR DİLEYECEK
 
Orgeneral Özel’in, Uludere’de yaşananlarla ilgili Başbakan Erdoğan’a ayrıntılı bir sunum yaptı. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrası Orgeneral Özel, istihbarat yanlışını kabul etti. Kuzey Irak'a bombardıman Amerikan predatörlerinin geçtiği istihbaratla yapıldı. Genelkurmay Şırnak'ta yaşanan ve 35 sivilin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Zirveden Genelkurmay'ın konuyla ilgili olarak özür dilemesi kararı çıktı.  
 
BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLAMIŞTI
 
Daha önce de başsağlığı mesajı yayınlayan TSK,  “28 Aralık 2011 gecesi sınır ötesinde meydana gelen olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.” demişti.
 
AKTÜTÜN'DE KAÇAKÇI KILIĞINDA GELMİŞLERDİ
 
Daha önce Aktütün saldırısı sırasında da günler öncesinden katırlarla kaçakçı kılığında bölgeye yığınak yapılmıştı. Uçaksavar silahı olan DOÇKA’lar katırların sırtında taşınmıştı 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.