Erdoğan, Papandreu'yu fena çarptı!

Erdoğan, Papandreu'yu fena çarptı!

Erzurum'a gelen Yunanistan Başbakanı Papandreu, "Kıbrıs'taki işgali bitir" dedi. Erdoğan'da mevkidaşına aynı sertlikte cevap verdi.

Kış Olimpiyatları tesislerinin açılış töreni için Erzurum'a gelen Yunanistan Başbakanı Papandreu, "Kıbrıs'taki işgali bitir" dedi. Konuğundan sonra kürsüye " Erdoğan ise "Bizi AB'de istemiyorsanız açıkça söyleyin" diye konuştu...

Ahmet KONANÇ'ın haberi

Erzurum'da Başbakan Recep Tayyip Er doğan ile birlikte Kış Olimpiyatları tesisi açılışına katılan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, "Türkiye Kıbrıs'taki işgalini bitirmeden Avrupa Birliği'ne üye olamaz" dedi. Konuğuna cevap veren Başbakan Erdoğan ise "AB'de Türkiye'ye uygulanan muamele hiçbir ülkeye uygulanmamıştır. Bizi Avrupa'da istemiyorsanız açıkça söyleyin" dedi.

Devletin zirvesi dün Erzurum'daydı. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatİan Tesisleri ile Erzurum İl Genel Meclisi Binasının toplu açılış töreni, Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Papandreu ve 150'yi aşkın büyükelçinin katılımıyla gerçekleşti.

Bunun ne anlamı var?

Tören sonrasında Türk büyükelçilere seslenen Papandreu, Ege'deki uçuşlar ve Kıbrıs konusunda sert açıklamalarda bulundu. Yorgo Papandreu, 8 Türk savaş uçağının küçük bir Yunan adası üzerinde uçuş yaptığını ifade ederek, "Bunun anlamı neydi? Türkiye neyi ispatlamak ı istiyor? Bu hareketler, Türkiye'nin Ege- I 'deki durumunu değiştirmeyecektir" diye konuştu. Papandreu sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye için bu hareketler rutin olabilir ama Yunanistan için değil. Türkiye barış istiyorsa, bu hareketlerin durması gerekir."

Hiç kusura bakmayın

Papandreu'nun ardından büyükelçilere konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi:
"27 ülke oybirliği ile karar aldı. Kuzey Kıbrıs'a uygulanan izolasyon son bulacak. Son buldu mu? Hayır. Peki ben bir Başbakan olarak bir siyasetçi olarak, sorum luluk mevkindeki bir insan olarak ne yapayım? Oybirliği ile bir karar alıyorsunuz ama karşınızdakiler bunu uygulamıyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs hep versin. Kusura bakma. Sorunu çözmek itiyorsan masaya geleceksin karşılıklı çözeceğiz. Kıbrıs'ta son derece sa mimi şekilde çözümü istiyoruz ama adil, kapsamlı ve kalıcı çözüm olmalı. Gerilimlere yol açmayacak Ege barışını dostum Yorgo ile birlikte sağlayacağız. 1952'den beri Patrikhaneye kimse gitmezken, pazartesi günü benim yardımcım Arınç gitmiştir. Bizim Batı Trakya'daki seçilmiş müftülerimiz hala kabul edilmiyor, atama yapılamıyor. Patriğin bizim tarafımızdan atanması ne kadar yanlışsa Batı Trakya'daki müftünün atanması da yanlıştır. Kıbrıs'ta son derece samimi şekilde çözümü istiyoruz ama adil, kapsamlı ve kalıcı çözüm olmalı."

Papandreu Türkçe mesaj verdi

Yunanistan Başbakan Yorgo Papandreu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Erzurum'da Cemal Gürsel Stadyumunda 2011 Kış Olimpiyatları tesislerinin açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada sözlerine Türkçe olarak "Sevgili Erzurumlular" diyerek başlayan Papandreu, Erzurumlularla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu, Erzurum'un önemli bir spor faaliyetine evsahipliği yapacağını ve çok sayıda misafir ağırlayacağını kaydetti.
'Önyargıları bir kenara bırakmalıyız'

"Spor centilmenliktir, işbirliğidir, takım arkadaşlarına ve rakiplerine saygı ı göstermektedir" diye ko-^ nuşan Papandreu, spo-1 run halkları birleştiren I bir etkinlik olduğunu I belirtti. Bu değerlerin I daha da güçlü olması l için herkesin birlikte çaba sarf etmesi gerektiğini vurgulayan Papandreu, "Geçmişin önyargılarını bir kenara bırakmalıyız, geçmişin rekabetlerini unutmalı-yız. Bugün görüyorum ve iyimserim, aynı zamanda bu konuda r yeni nesiller bu değerlere son derece sahip çıkıyorlar" diye konuştu. Kendisine gösterilen yakın misafirperverlik için teşekkür eden Papandreu, Türkçe olarak katılımcılara "Başarılar diliyorum" dedi.

Yerli firmalar inşa etti

Türkiye’nin ev sahipliği yapmaya hazırlandığı Üniversiade Oyunları için inşaa edilen tesislerin hepsi yerli firmalar tarafından yapıldı. Tesisler yaz-kış kullanılacak şekilde inşaa edildi. 2005 yılında İzmir’de Üniversitelerarası Yaz Oyun ları’na ev sahipliği yapan Türkiye şimdi de Kış Oyunları’na ev sahibi yaparak sayılı ülkeler arasına girdi. Türkiye, hem kış hem de yaz üniversiteler arası oyunlarına ev sahipliği yapan 6 ülkeden biri oldu. Organizasyonda yarışacak sporcular için üniversite erken tatil edildi. Sporcuların rahatedebilmesi için üniversitenin
içinde bir Olimpiyat Köy’ü oluşturuldu.

Bugün Gazetesi 

Etiketler :