Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Erdoğan grup toplantısında konuşuyor. CHP'ye yüklenen Erdoğan, BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın "Uludere'de vurun dedi" iddiasına çok sert yanıt verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarındaki satırbaşları şöyle:

Türkiye hiç bir mezhebin karşısında da değildir, arkasında da değildir. Hiç kimsenin içişlerinde gözümüz yok.

Biz kalemin kılıcı kestiğine inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dün bu böyleydi, yarın da bu böyle olacak, böyle olmalı. Bölgedeki her ülke Türkiye'den emin olsun. Türkiye, bir güç mücadelesi içinde değildir

Avro bölgesinde eksi büyüme beklenirken biz bu yıl da büyümeye devam edeceğiz. Tabii ki tedbiri elden bırakmayacağız.

(Böyle bir dönemde yatırım yaparsak ne olur) diye korkanlar var. Bereket olur, başka bir şey olmaz.

4 yıldır IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Biz yükümlü olduğumuz borcu günü gününe ödüyoruz. IMF'e olan borcumuzu ödüyoruz. Şu anda IMF'e olan bocumuz 2.9 milyar dolara kadar geriledi. Onlar borçlandı, biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında 27 milyar dolar vardı. Şimdi 85.3 milyar dolar var.

2011 yılında açılan şirket sayısı 54 bine ulaşırken kapananların sayısı 14 bindir. 2011'de 594 bin otomobil satıldı. 2011 yılını rekorotomobil satışı ile kapattık. Geri mi gidiyoruz ileri mi gidiyoruz. Tüm zamanların rekorları kırılıyor. 2 milyon 193 bin buzdolabı satılmış 2011 yılında. Bir siyasi mevkidaşımız diyor ki, satılan buzdılabına değil buzdolabının içinde ne var ona bakın diyor. Buzdolabının içine bir şey koyamayan niye buzdolabı alsın.

Çamaşır makinesi satışı sayısında da rekor kırıldı. Şimdi o muhalefet liderimakinenin içine ne konulacak diye sormayacaktır herhalde...

2011'de ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 31 milyona, turizm geliri ise 23 milyar dolara ulaştı. Bu da cumhuriyet tarihi rekorudur. Bu rekorların hepsi Ak Parti iktidarına nasip olmuştur.

DEMİRTAŞ'A ULUDERE CEVABI

Biz milletin değerleri ile ulvi değerlerle siyaset yapma anlayışı yanında siyasete bir seviye kazandırdık. Yalan ve iftira siyasette bir seviye olamaz. Biz bunlara başınfdan beri karşı çıktık. Yalan söyleyerek gündemi değiştireceğini zannedenler kendilerini anlatırlar.

Geçtiğimiz hafta BDP Genel Başkanı Grup toplantısında elinde bir belge olmaksızın hiç bir isnadı olmayan çirkin bir iftira ortaya attı. Uludere'deki operasyon öncesi beni arayıp sormuşlar. "Siviller var vuralım mı denmiş, ben de ne olursa olsun vurun" demişim. Burada yalan var, iftira var, bilgisizlik var, cehalet var, şark kurnazlığı var.

Bu iddiaların hepsi yalandır ve çirkin bir iftiradır. Bunlara 5 koyunu versen güdemezler, hatta 5 koyun versen gidip bir köşede kebap yaparlar sonra biz yemedik derler.

Bizim güvenlik güçlerimize verdiğimiz yetkiler bir çerçevededir. Bunun dışında olanları zaman zaman sorarlar danışırlar. Bunların talimatı dağdan geldiği için ya da İmralı'dan geldiği için öyle düşünüyorlar.

CHP KÖŞEYE SIKIŞINCA GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME YOLUNU SEÇİYOR

12 Haziran seçimlerinden önce CHP lokomotif, BDP onun vagonu demiştim. Bu sözümü geri alıyorum. CHP Genel Başkanı partisindeki karışıklıklar sonrasında gündemi değiştirmek için akla ziyan açıklamalar yapıyor.

Faili meçhuller yoluyla bu ülkeye yüklenen ağır bir yükten bahsettik. Dersim gündemiyle köşeye sıkışan CHP, Silivri savcılarına yüklenerek gündemi değiştirmeye çalıştı. CHP son derece sorumsuz adımlar attı, atmaya da devam ediyor.

CHP'nin nasıl bir yargı istediğini, nasıl bir yargı sistemi istediğini belgeleriyle ortaya koyacağız. Biz kendisine CHP'nin bu ülkeye yaşattığı hukuk facialarını anlatacağız. Bunların 12 Eylül referandumu ile nasıl bir kırılma yaşadığını milletimize izah edeceğiz.

ASKERLİK ŞUBELERİ KAPATILIYOR

181 ilçedeki askerlik şubaleri kaldırılıyor. Bu yeni uygulama ile önemli bir okul ve derslik ihtiyacı karşılanacak. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.