Erdoğan 'Sağlıkta da İddialıyız'

Erdoğan 'Sağlıkta da İddialıyız'

Erdoğan: "Dünya genelinde, sağlıkta Türkiye'yi farklı bir konuma yükselteceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İddialıyız; dünya genelinde, sağlıkta Türkiye'yi farklı bir konuma yükselteceğiz" dedi.
Başbakan Erdoğan, Halkalı'daki İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hazır bulundu. Konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Sağlık, üzerinde önemle durduğumuz bir hizmet alanı" dedi. Erdoğan, sağlık alanında Türkiye'ye büyük eserler kazandırdıklarını belirterek, "Sağlık alanında ihmali asla kabul etmiyoruz. Sağlık hizmetlerinde öteleme gibi kavramları asla kabul etmiyoruz. Bu ülkenin insanlarına nelerin reva görüldüğüne, ilaç bulmak için vatandaşımızın ne gibi sıkıntılar yaşadığına yıllarca tanık olduk. Hastane kapılarında bizler de süründük. Bu çaresizlikler içerisinden bugünlere geldik" dedi.
Sağlıkta dönüşüm programını kararlı bir şekilde başlattıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Sultanahmet'te bir grup Amerikalı turistle karşılaştık. Bizim dönüşüm programını duymuşlar. Bana sordular. Anlattım. 'Amerika'ya gittiğinizde Obama'ya da anlatır mısınız' dediler. Biz, sağlıkta farklı bir değişim programını başarıyla uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Bugün aynı değişim programını uygulamak isteyen bir çok ülkeye, Türkiye modelini örnek alması söyleniyor. Artık hastanelerde rehin alınan hasta haberleri yok. Tek eksiğimiz doktor. Bu sorun da en kısa zamanda çözülecektir" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, insanın ihmal edildiği, hor görüldüğü, sindirildiği bir ortamda devletin de sağlıklı bir zemine oturamayacağını söyledi. Türkiye'nin yıllar boyunca bu tür sıkıntılar yaşadığını belirten Erdoğan, "Şimdi çok farklı bir dönemdeyiz. İnsan öncelikli bir anlayış, işte biz buna varız. Biz bu modern çağın gerekleri neyse, ülkemiz insanına bu dönüşüm programıyla bunu yaşatıyoruz. İddialıyız; dünya genelinde, sağlıkta Türkiye'yi farklı bir konuma yükselteceğiz" açıklamasında bulundu.
Sözlerinin sonunda sigara yasağına değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Amerika'ya gittim. 'Sigara meselesini biz bu kadar kolay başaramadık, siz nasıl başardınız' diyorlar. Önce kendin içmeyeceksin, sonra yasağı getireceksin. Bir Başbakan olarak vatandaşımın bundan kurtulmasını istiyorum. Hem sağlığa, hem keseye zarar. Asıl zararı pasif içici çekiyor. Bundan hep beraber kurtulmamız lazım."
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

Etiketler :