Erdoğan Sisi'nin elçilerine öyle bir ders verdi ki..

Erdoğan Sisi'nin elçilerine öyle bir ders verdi ki..

Mısır'daki darbe için ikna etmeye gelen Arap lobisine Başbakan Erdoğan ders verdi.

Türkiye'nin demokratik seçimle iktidara gelen ilk Mısır Devlet Başkanı Mursi’nin, askeri müdahale ile görevinden alınmasına gösterdiği tepki, darbe yanlısı Arapları rahatsız ediyor.

Star'dan Zeynep Tuğrul'un haberine göre  Arap Konseyi ve Uluslararası İlişkiler Konseyi’nin, Başbakan Erdoğan’ı, Türkiye, darbe savından vazgeçsin. İhvan’ı geri çekilmeye ikna etsin” çabası sonuç vermedi; beş Arap temsilci, Erdoğan’ın,“Demokratik darbe olmaz” mesajıyla geri döndü.

İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ SAYFASINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi’nin, önceki gün İstanbul’a gelerek, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin perde arkası aydınlanmaya başladı. Görüşmede Konseyi, Arap Ligi eski Genel Sekreteri Amr Musa, Irak eski Başbakanı İyad Alawi, Lübnan eski Başbakanı Fuad Siniora, Ürdün Meclis Başkanı ve eski Başbakanı Taher Al Masri, Kuveyt Meclisi eski üyesi Mohammad Al Sager temsil etti. Heyet Dolmabahçe’de 1,5 saatlik görüşmede Erdoğan’dan, Türkiye’nin darbe sonrası Mısır politikasını değiştirmesini istedi.

DARBELERİN HEDEFİ DEMOKRASİDİR

Heyet üyeleri “Mısır halkının iyiliği ve Mısır’ın demokratik geleceği” açısından Türkiye’den ricaları bulunduğunu belirterek, iki öneriyi sundu: Türkiye, Mısır’da 3 Temmuz’da yaşanılanları, darbe olarak nitelendirmesin. Daha yumuşak bir terminoloji ile Mısır’daki yeni yönetim ile diplomatik ilişkiler başlatsın. Devrik bir lider olan Mursi’yi, Cumhurbaşkanı olarak tanımaktan vazgeçin. Mursi taraftarlarının sokaklardan çekilmesi için devreye girin. İhvan müdahaleyi kabul etsin.”

Her iki talebin de yerine getirilmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, Mısır tarihinde ilk kez demokratik bir seçimle iktidara gelen Mursi’nin devrilmesinin darbe olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu mesajların Mısır halkının ve Mısır’ın demokratik geçişinin iyiliği için istendiği” açıklamasına ise “İyi darbe - kötü darbe diye bir ayırım yoktur. Demokratik darbe olmaz. Darbelerin hedefi halktır, demokrasidir” yanıtını verdi. Heyetin, Mursi yönetimine yönelik eleştirileri üzerine, Mısır halkının, Mursi’ye notunu sandıkta vermesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin dünyayı darbelere karşı samimi, ilkeli bir duruşa davet etmeye devam edeceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.