Erdoğan Soyunma Odasına İndi

Erdoğan Soyunma Odasına İndi

Başbakan Erdoğan Estonya Maçından sonra soyunma odasına indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan A Milli Futbol Takımları arasındaki maça Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın katılımı konusunda, ''Sayın Cumhurbaşkanımız malum Ermenistan'a gitti. Türkiye olarak barışa yönelik yaklaşımını ortaya koydu, adımını attı. Bundan sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanına aittir. Onların dünya kamuoyu itibarında barışa ne denli yakın veya uzak olduklarını sergileyecektir'' dedi.    

ATV'de yayımlanan Türkiye-Estonya milli maçının devre arasında soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, kaç bakanın maça geldiğinin sorulması üzerine, iki bakanın maça geldiğini, milletvekili sayısının ise çok olduğunu söyledi.

Türkiye ile Ermenistan (A) Milli Futbol Takımları arasında 14 Ekim'de maç yapılacağının hatırlatılması ve ''Sizi orada da görebilecek miyiz?'' sorusunun yöneltilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Duruma göre... Eğer iyi gidersek o maça da iştirak ederiz'' karşılığını verdi.

Kadir Has Stadını nasıl bulduğu yönündeki soru üzerine Başbakan Erdoğan, stadyumu bazı eksikliklerine rağmen güzel bulduğunu, tribünlerin biraz dik olduğunu, özellikle ses akustiği olarak stadı adeta bir tezahürat cümbüşünün sardığını kaydetti.

En çok beğendiği oyuncunun sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, bunu söylemesinin uygun olmayacağını belirtti.

Ermenistan maçının sportif yönden ve barış açısından önemli olduğunun belirtilmesi üzerine Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
''Temenni ediyorum ki, Ermenistan maçına kadar olan maçlarımızı galibiyetle süsleyelim. O zaman tabii Ermenistan maçı Türkiye için çok daha farklı bir önem ifade edecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız malum Ermenistan'a gitti. Türkiye olarak barışa yönelik yaklaşımını ortaya koydu, adımını attı. Bundan sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanına aittir. Onların dünya kamuoyu itibarında barışa ne denli yakın veya uzak olduklarını sergileyecektir.''  

-''BÜTÜN MESELE 3 MAÇIN TAMAMINI DA GALİBİYETLE BİTİRMEK''-

Başbakan Erdoğan stattan ayrılırken de maçı değerlendirdi. Maç öncesinde galibiyeti temenni ettiklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, Türk milli takımının maça iyi başlamadığını ama iyi bitirdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, 4-2'lik sonucun güzel ve net bir skor olduğunu belirterek şöyle konuştu:
''Şimdi bütün mesele Çarşamba günü yapılacak Bosna-Hersek maçı. Ben öncelikle, başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm ekibi, tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bosna-Hersek maçında da bu başarının devamını diliyorum. Tabii bütün mesele 3 maçın tamamını da galibiyetle bitirmek. İnanıyorum ki, inanırsak başarırız. Kendimize de iyi bakacağız. İnşallah 3 maçta da bu işi bitirmiş olalım.''

Başbakan Erdoğan, gelecek hafta oynanacak Bosna-Hersek maçıyla ilgili skor tahmininde bulunmazken, ''Yenelim de, 3 puanı aldık mı iş bitmiştir'' dedi.

Türkiye'nin bütün maçlarını alması ve Bosna-Hersek'in puan kaybetmesi halinde işin averaja da kalmayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine soyunma odasını da ziyaret ettiğini bildirdi.

Etiketler :