Erdoğan: Taksim'de bir anır da görelim

Erdoğan: Taksim'de bir anır da görelim

Başbakan Erdoğan, dün 2003 yılında Emin Çölaşan ve Melih Gökçek arasındaki 6 sıfır atma polemiğini hatırlattı..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde Emin Çölaşan ve Melih Gökçek arasındaki polemiğe gönderme yaparak 'Paradan 6 sıfırı kaldıracağız dedik. Çıktılar yapamazsın dediler. Yapabilirsen Taksim Meydanı'nda eşek gibi anıracağım dediler. Hatta köşe yazarları saldırdı. Şimdi siz önce şöyle Taksim Meydanı'nda bir dolaşın da görelim' şeklinde konuştu.

POLEMİKTE ANIRMA TARTIŞMASI YOK AMA..

Türk siyaset tarihinin en akılda kalan polemiklerinden biri 2003 yılında Hürriyet Gazetesi'nde yazan Emin Çölaşan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçmişti. Başbakan Erdoğan bu polemiği 'anırma' olarak hatırlayabilir ancak ikili arasındaki sert atışmada 'anırma' olmasa da ona yakın ifadeler söz konusuydu.

ÇÖLAŞAN: BEN BU HÜKÜMETTEN ÖZÜR DİLERİM

Hürriyet yazarı Emin Çölaşan, paradan 6 sıfırın atılmasına ilişkin olarak, 11 Eylül 2003'te "Masal bunlar masal" diye yazmıştı.

Çölaşan o günlerde köşesinde şunları yazmıştı: "Eğer yaşar da 2004 yılının sonunu görürsek ve Törkiş liradan 6 adet sıfır atılmış olursa, ben bu hükümetten burada özür dilemeyi görev bilirim."

BAŞBAKAN ERDOĞAN: SİZ ŞİMDİ ÖNCE TAKSİM MEYDANINDA DOLAŞIN DA

10 yıl önce darphane durmadan çalışıyordu. Karşılığı olmayan paraları bastılar. Biz ne dedik. Basamazsınız. Asla. Neden? Çünkü biz halkımın cebindeki parayı çalmayı düşünmedik. Paradan 6 sıfırı kaldıracağız dedik. Çıktılar yapamazsın dediler. Yapabilirsen Taksim Meydanı'nda eşek gibi anıracağım dediler. Hatta köşe yazarları saldırdı. Şimdi siz önce şöyle Taksim Meydanı'nda bir dolaşın da görelim. Şimdi artık döviz bürolarının tamamı kapandı. Neden Çünkü artık Türk Lirası değerlendi. Artık Ruslarla paramızla alışveriş yapabiliyoruz. İşte 2004 yılında yüksek enflasyon 44 yıl sonra ilk kez tek haneliyi gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.