Erdoğan "talimat verdim"

Erdoğan "talimat verdim"

Başbakan Erdoğan 2-B kapsamındaki orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin olarak yasal düzenleme yapacaklarını açıkladı. Açıklama binlerce işyeri ve konut sahibi için umut oldu.

 

Bilal Çetin'in haberi

 2-B orman vasfını yitirmiş araziler üzerinde konutu ve işyeri olan binlerce vatandaş Erdoğan’ın açıklaması ile yeniden umutlandı.

AK Parti’nin Kızılcahamam’daki kampında milletvekilleri sorunları bakanlara anlattı. Başbakan Erdoğan ile bütün bakanlar kürsüde oturarak milletvekillerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Yasal düzenleme yapılacak

AK Parti ıstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar , 2-B kapsamındaki orman vasfını yitirmiş arazilerin hak sahiplerine satılmasını gündeme getirdi. Bayraktar “Hazine arazileri ile vakıf arazilerinin satışı yapılan yasal düzenleme ile sağlandı. Binlerce kişi 2-B arazilerindeki satışı bekliyor. Bunu ne zaman yapacağız" diye sordu.

Başbakan Erdoğan ise 2-B kapsamındaki orman vasfını yitirmiş arazilerin satına ilişkin olarak yasal düzenleme yapılması talimatını ilgili bakanlara verdiğini açıkladı. Erdoğan "Tasarı hazırlanıyor. Yakında düzenleme Meclis’e gelecek. Şu anda kadastro çalışmaları bitmek üzere. 2-3 maddelik bir yasal düzenleme ile bu satışları gerçekleştireceğiz" dediği öğrenildi. Hükümet 2-B kapsamındaki orman vasfını yitirmiş arazilerin satışından 25 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor

Yasayla bir günde satılabilir

Avukat Cihangir Dönmez, Türkiye kapsamında 5831 Sayılı Yasa kapsamında yapılan kadastro calışmalarının büyük bir kısmının tamamlanmak üzere olduğunu, yasanın çıkması ile zerinde kullanıcısı belirlenmiş olan ve tapuya işlenmiş ulunan kullanıcılara birgün içinde bile bu arazilerin satışının tamamlanabileceğini açıkladı. Dönmez Anayasa Mahkemesi tarafından 2-B arazilerin satışına ilişkin verilebilecek olan bir iptal kararının geriye yürüyemeyeceği için bu satışların iptalinin de söz konusu olmayacağını savundu.

Bugün gazetesi

Etiketler :