Erdoğan toplu açılış şartını Üsküdar'da bozdu

Erdoğan toplu açılış şartını Üsküdar'da bozdu

Bugüne kadar toplu açılış törenleri dışında açılışlara katılmayan Erdoğan bu şartını Üsküdar Belediyesi için bozdu..

stanbul'un en eski ilçelerinden biri olan Üsküdar'da, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarımız, meraklılarına ve yeni kuşaklara öğretilerek yaşatılması amaçlanıyor. Türk - İslam kültürünün, tüm dünyaya tanıtılarak kültürel entegrasyonun sağlanması amacıyla Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan Kandilli Geleneksel El Sanatları ve Kültür Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Üsküdar'da açıldı.

EMİNE ERDOĞAN DA AÇILIŞA KATILDI

Açılışa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Emire Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bazı belediye başkanları, bölge milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı böylesine önemli bir kültür merkezini hayata geçirmesinden dolayı kutlayan Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

EĞER BUGÜN MOSTAR DURUYORSA..

"Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi'nin yapımında emeğin geçen herkese, İstanbul'umuza, ülkemize kazandırdıkları bu güzel merkez için teşekkür ediyorum. İstanbul dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak pek çok kadim medeniyete ev sahipliği yaptı. Şüphesiz bu şehre en kalıcı eserleri bizim kültürümüz ve medeniyetimiz kazımıştır. 559 yıldır şairlerimiz, mimarlarımız bu şehri bizim şehrimiz yapmak için çalıştı, durdu. En az bunun kadar önemli olan bu mirası mümkün olduğu kadar geliştirmektir. Mesele ecdattan devralınan maddi ve manevi mirası geleceğe taşımak çok büyük önem taşıyor. Türkiye olarak geçmişte bu kadar hassas davranamadık. Biz geçtiğimiz 9,5 yılda medeniyet ve kültürümüze sahip çıkmak ve yeniden ayağa kaldırmak adına çalıştık. 4 bine yakın vakıf eserini restore ettik ve ülkemize kazandırdık. Bugün Mostar duruyorsa evelallah iktidarımızla duruyor.

10 YIL ÖNCE ALAN ELDİK ARTIK VEREN EL OLDUK

Eğer Priştine'de Fatih Sultan Mehmet Camii duruyorsa bizim iktidarımız sayesinde duruyor. Moğolistan'dan Bosna Hersek'e kadar her yerde tarihi eserlerimize sahip çıkıyoruz. Bu eserlere sahip çıkmadan kendimizi anlatamayız. Bugün Türkiye'nin dünyada algılanışı ile 10 yıl önceki algılanışı arasında dünya kadar fark var. Bugün Berlin'e gittiğiniz zaman Berlin Şehitliği'nin yanında Osmanlı mimarisiyle o muhteşem camiyi görürsünüz. Tokyo'da da öyle... 9,5 yıl önce alan eldik ama bugün veren el olduk. Geçen yıl bizim az gelişmiş ülkelere verdiğimiz destek 2 milyar dolardı. Bu yıl inşallah bunun da üzerine çıkacağız. Bugün küresel krizler karşısında bile dirençli, Dünyadaki bütün mazlumlarla el birliği halinde bulunan, muhtaçlara el uzatan bir ülke var artık.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Kültürümüze sahip çıkma konusunda yerel yönetimlerimizle hükümetimizin işbirliği halinde çalışmalar yaptıklarını memnuniyetle görüyoruz. Kandilli El Sanatları Merkezimizi, Üsküdar Belediye'mizin kültürümüze sahip çıkmak anlamında yaptığı önemli bir hizmet olarak görüyorum. İstanbul'un her semtinde böylesine güzel merkezler kurabilsek dahi o şehirdeki kültürü anlatmakta yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kültürümüze sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Ben Kandilli'de hizmete giren bu tesisin İstanbul'un diğer ilçelerinde kurulacak merkezlere örnek olacağını düşünüyorum. "

8 milyon TL'ye mal oldu

Toplam 8 milyon TL'ye mal olan ve içinde; 2 çok amaçlı salon, fuaye alanları, 12 sanat atölyesi, sergi ve konferans salonları, ses, ışık, efekt ve makyaj odaları, 1 kütüphane, 3 derslik, 2 dershane, sanatçı soyunma odaları, tercüme odası, kulis, bedesten, kafeterya, lokanta, seyir köşkü, çatı altı sohbet mekanı, sığınak ile 33 araçlık otopark bulunan toplam 9.886 metrekare büyüklüğündeki Üsküdar Belediyesi Kandilli El Sanatları Merkezi'nde, Hat, Tezhib, Ebru, Minyatür, Klasik Cam Tezyin, Kalemkari, Kündekari, Sedefkari, Telkari, Edirnekari, Revzen ve Tesbih atölyelerinde klasik el sanatlarına ilgi duyan ve eğitim almak isteyenlere konunun uzmanları tarafından eğitim hizmeti verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.