Erdoğan: Türkiye şehitleriyle yürüyor

Erdoğan: Türkiye şehitleriyle yürüyor

Sarıkamışlılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Sarıkamış Harekatı'nın 96. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Kars Sarıkamışa gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çoşkuyla karşılandı.

Kars'tan Sarıkamış'a kara yolu ile geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gaziler meydanında binlerce kişi karşıladı. 'Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahüratları ile karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada Sarıkamışlıların açmış olduğu "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" pankartına 'Türkiye Şehitleri ile yürüyor' karşılığını verdi.

Erdoğan Sarıkamışlılara hitaben, "Saygı değer Sarıkamışlı kardeşlerim sizleri bu anlamlı günde en kalbi duygularla selamlı yorum. Sarıkamış şehitlerimizin ebediyete intikalinin bir yıl dönümünde sizlerle bir aradayız. Allahtan kendilerine rahmet diliyorum. Sarıkamış sadece Kars'ta olan kardeşlerimin şehit olarak tarih yazdığı yer değil. Sarıkamış Türkiye'nin dört bir yanından balkanlardan ta Üsküp'ten, Gümülcine'den ve Kafkaslardan kardeşlerimizin gelip burada varlık mücadelesi verdikleri yer. Burada onlar şehit olurken bizlerin bugünlerimizi hazırladılar. Benim büyük dedem Rize'den Sarıkamış'a gelmiş oda bu mücadele esnasında şehit olanlardan. Bize bu şahadet yakışır. Çünkü Akif Merhumun ifade ettiği gibi bizler şahadeti rabbimizinde müjdesi ile çok farklı bir makam olarak biliyoruz. "Akif in ifadesi ile ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana avucunu açmış duruyor peygamber." O makama koşmanın içerisindeyiz. Bu anlayış dün ne ise bugün o dur yarında yine öğle olacaktır. Yeterki biz değerlerimize sahip çıkalım, yeterki biz o değerlerimizi kaybetmeyelim. Bunları kaybetmeyeceğimiz sürece hem Türkiye büyüyecek hem biz güçleneceğiz ve Türkiye tarihteki o güzel günlerine tekrar kavuşacak." diye konuştu.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ardından Sarıkamış kayak merkezinde Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nden 23 öğrencinin yapmış olduğu kardan Sarıkamış şehitleri heykellerinin açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan kardan şehit heykellerine güller bırakarak dua etti. Başbakan Erdoğan burada çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Akabinde Toprak otel Konferans salonunda Sarıkamışlılara 2015 yılına kadar Sarıkamış Şehitleri anıtlarının bitirileceği müjdesini verdi.



CİHAN

Etiketler :