ERDOĞAN, TÜRKOĞLU'NU KABUL ETTİ

ERDOĞAN, TÜRKOĞLU'NU KABUL ETTİ

Başbakan R. Tayyip Erdoğan, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Toronto Raptors'a transfer olan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nu kabul etti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki kabul, basına kapalı olarak yaklaşık 45 dakika sürdü.

Milli basketbolcu Türkoğlu, çalışma ofisinden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, NBA playoff maçları sırasında Başbakan Erdoğan'ın kendisini telefonla arayarak kutladığını belirterek, ''Beni makamına davet etmişti. Ben de bana verdiği destekten dolayı kendisine birebir teşekkür etmek istedim'' dedi.

Başbakan Erdoğan ile aralarında iyi bir sohbet geçtiğini ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti:

''Kendisi sporu takip eden ve spora destek olan bir insan. Bana da vakit ayırdığı için sonsuz teşekkür ediyorum. Transferim hakkında konuştuk. 'Hayırlı olsun' dedi. Gösterdiğim performanstan çok memnun kaldığını söyledi. Türkiye'de milyonlarca insan gösterdiğim performanstan gurur duymuştu, mutlu olmuştu. Kendisi de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğimi dile getirdi.''

Başbakan Erdoğan'ın zaman zaman NBA'deki maçlarını izleme fırsatı bulduğunu ifade ettiğini kaydeden Türkoğlu, ''Hem Amerika'dan hem de Milli Takım'ın durumundan bahsettik. Milli Takım'ın kaptanı olduğum için şu anki gidişat hakkında kendilerini bilgilendirdim'' diye konuştu.

Türkoğlu, ''Başbakan Erdoğan'a bir hediyeniz oldu mu?'' sorusu üzerine, Erdoğan'a, hem Milli Takım hem de yeni takımı Toronto Raptors forması hediye ettiğini söyledi.

Milli basketbolcu Türkoğlu, ''Erdoğan'ın size bir hediyesi oldu mu?'' sorusuna ise ''Onun hediyesi beni kendi huzuruna davet etmesi. Bundan iyi hediye olamaz'' yanıtını verdi.

Etiketler :