Erdoğan ve Başbuğ ayakta duramazdı!

Erdoğan ve Başbuğ ayakta duramazdı!

Genelkurmay Başkanlığı, Gedikli'deki siperde otururken çekilmiş fotoğraflar üzerine başlayan tartışmaya yanıt verdi

Genelkurmay Başkanlığı, Gedikli'deki siperde otururken çekilmiş fotoğraflar üzerine başlayan tartışmaya yanıt verdi: "Düzenli bir mevzi değil, sıfır hattıdır. Erler ayakta değil mevzide iken Başbakan ve komutanları ayakta tutmak doğru olmazdı."

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Gedikli'deki siperlerde otururken gösteren fotoğraflar üzerine başlayan tartışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı.

Gazeteciler konuyu Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler'e sordu.

Güler şu yanıtı verdi:

''Görüntülerden de açık bir şekilde görüldüğü üzere, orası düzenli bir cephe, mevzi değil, Türkiye-Irak sınır hattının tam üzerindedir. Sıfır hattıdır. Güneyi Irak'ın kuzeyidir, güneydeki arazi daha hakim bir arazidir. Her zaman bir kaç teröristin veya keskin nişancıların civarda bulunması mümkündür.

Erler ayakta değil mevzilerde iken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gerekliliktir.''

Bu tip mevzilerde uzak mesafeli ateşler sonucu şehit verilen olaylar olduğunu anlatan Tümgeneral Güler, ''Burada önemli olan belirli bir risk alınarak Gediktepe'ye gidilip oradaki personel ile birlikte olmaktır'' diye konuştu.

Etiketler :