Erdoğan ve Başbuğ O birlikte

Erdoğan ve Başbuğ O birlikte

Erdoğan, Başbuğ, Kuvvet komutantaları ve bakanlar, dokuz askerini şehit veren Tekeli Taburu'nu ziyaret etti.

Erdoğan, Başbuğ, Kuvvet komutantaları ve bakanlar, dokuz askerini şehit veren Tekeli Taburu'nu ziyaret etti. Orgeneral Başbuğ, burada olayla ilgili medyada çıkan bazı haberlere yine tepki gösterdi!

 

 

Van'da 11 şehit için düzenlenen törenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlarla bir değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Başbakan Erdoğan'a, hain saldırıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi. Toplantının ardından Erdoğan, Başbuğ ve kuvvet komutanları sınır bölgesine hareket etti.

 

Bir gün önce teröristlerin otomatik tüfek, roketatar ve el bombalarıyla saldırdığı Şemdinli'deki  Tekeli Askeri Birliği'ne devletin zirvesi çıkarma yaptı.

 

 

9 askerini şehit veren birlikte, ziyaret çin yoğun güvenlik önlemleri alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanları taşıyan 5 helikopterin gelişi sırasında, roketsavarlarla olası bir saldırı önlenmeye çalışıldı.

 

Taburda Tümgeneral Gürbüz Kaya, devletin zirvesine saldırıyla ilgili birifing verdi. Kaya, saldırı gecesi 23.30 sıralarında ilk görüntüleri aldıklarını, bölgeyi ateş altında tuttuklarını ancak karşılık verilmeyince yanıldıklarını düşündüklerini anlattı. Kaya, görüntülerin çoban, köylü ya da kaçakçılara ait olabileceğinin sanıldığnı söyledi.

 

Brifing sırasında Orgeneral Başbuğ da söz aldı ve bir yanlışı düzeltti. Başbuğ, tabura saldıran terörist sayısının bazı basın organlarında yer aldığı gibi 250 olmadığnı söyledi. 57 kişilik bir terörist grubunun bölgeye geldiğini belirten Başbuğ, saldırıyı 23 kadar teröristin gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Başbakan Erdoğan daha sonra çatışmada hafif yaralanan gazileri ziyaret etti. Erdoğan daha sonra teröristlerle ilk sıcak temasın yaşandığı, sızmaların gerçekleştiği Gediktepe bölgesini helikopterle inceledi, mevzileri ziyaret etti. Erdoğan'a Orgeneral başbuğ da eşlik etti.

 

Etiketler :