Erdoğan YAŞ masasından çekildi

Erdoğan YAŞ masasından çekildi

Hiç böyle bir Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarına şahit olmamıştık. Balyoz sanıkları zirveyi karıştırdı

Yüksek Askeri Şura toplantılarında yasal süre bugün sona eriyor. Taraflar terfilerde anlaşamadı Başbakan Erdoğan son günkü toplantılara katılmadı. Hükümet adına toplantılara Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katılıyor.

YAŞ KARARLARI ÇIKMAYABİLİR

Ancak edinilen bilgilere Cumhurbaşkanı Gül, Balyoz soruşturmasında adı geçen sanıkların önüne sunulması halinde imzalamayacağı iddia ediliyor. Dahası Erdoğan'ın imzası olmadan hazırlanan listenin Köşk'e sunulamayacağı da belirtiliyor.

HASAN IĞSIZ YAŞ'I KİLİTLEDİ

Kamuoyu sivil kesimin ilk kez bu denli YAŞ toplantılarında ağırlık koymaya çalıştığına şahit oldu. Dün baş döndüren görüşme trafiğinden sonuç alınamadı. Özellikle internet andıçı olayında ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetler Komutanı olmasına Erdoğan karşı çıkınca ipler koptu. Ayrıca Balyoz davasında haklarında yakalama kararı bulunan 11 general ve amiralin durumunu da netleştirilemedi.

ORTALAMA İKİ GÜN SÜRÜYORDU

Her yıl genelde iki gün süren toplantılarda askerin belirlediği isimler üçüncü günü sabahı cumhuraşkanının imzasıyla onaylanırdı. Ancak bu yıl öyle olmadı. Gül'ün imzası da muhtemelen beşinci güne sarkmış olacak.

ERDOĞAN VE GÜL'ÜN PROGRAMLARI

Toplantılar bugüne sarkması Gül'ün programına yansıdı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın Basına Açık Programları Yoktur" ifadesine yer verildi. Toplantılara katılmayacak olan Erdoğan'ın bugünkü programında Başbakanlık Merkez Bina'da iki kabulü var. 

HÜKÜMETİ YIPRATMAK İÇİN TSK SİTE KURDU İDDİASI

"İnternet andıcı", Kasım 2009'da "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın orijinalini savcılara gönderen isimsiz subayın ikinci ihbar mektubuyla ortaya çıkmıştı. Mektupta, Genelkurmay'ın "kara propaganda" yapmak ve "hükümeti yıpratmak" içininternet siteleri kurup işlettiği ileri sürüldü ve bunların internet adresleri de belirtildi.

BAZILARI ARAMA MOTORLARINA DÖNÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanlığı 1. BilgiDestekŞube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı iddia edilen 10 'andıç' sitesinden 4'ü kapatıldı. 4'ü ise bazı arkadaşlık ve chat siteleriyle ilgili arama motorlarına dönüştü. Bu siteler kurulduğu dönemde satın alınmadığı ve kayıt yaptırılmadığı için başka kişiler tarafından kullanılabiliyor. Kamuoyuna "internet andıcı" olarak yansıyan iddia hakkındaİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bu kapsamda 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız da ifadeye çağrılmıştı.

internethaber.com
 

Etiketler :