Erdoğan yeni önlemlere hazırlanıyor

Erdoğan yeni önlemlere hazırlanıyor

Sınır birliklerine büyük önem verdiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele reformlarının sinyallerini verdi

erörle mücadelede yeni çalışmalar yürüttüklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlikte polisin kullanımının masada olduğunu söyledi. Demokratik açılımın süreceğini ifade eden Başbakan, Silvan’da 13 şehit verilmesinin kendileri açısından bir kırılma noktası olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yıldönümü kutlamaları için KKTC’ye giden Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilere konuştu. Kıbrıs sorununun çözümünden, teröre kadar pekçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, YAŞ’taki en önemli konulardan birisinin de hudut birlikleri olacağını aktardı.

SİLVAN BİZiM İÇİN KIRILMA NOKTASI

Terör mücadele çerçevesinde iç güvenlikte polisin kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bölgelerin hassasiyetine göre adım atılacak” diye konuştu. Erdoğan, “Silvan olayı, sorunun çözümüne bakışınızı değiştirdi mi? Bir kırılma noktası mı” sorusuna da, “Evet öyle. Farklı düşünmek zorundayız. Kötü niyetlilere karşı iyi niyetle taşıyamayız. Bağımsızlar dışlandıklarını söylüyor. CHP’yi nasıl çağırdıksa, onları da çağırdık. Neden dışlayalım. Açılımı her şeye rağmen devam ettireceğiz. Dolmabahçe’de yaptığımıza benzer, toplantılar yapabiliriz. Maalesef onlara katılmış bazı isimlerin, daha sonra süreci dinamitleme rolüne soyunması üzücü” cevabını verdi.

OPERASYONLAR KEYFİ YAPILMAZ

Erdoğan, gazetecilerin, “İmralı’dan uzlaşma olduğuna dair olumlu mesaj geldikten bir hafta sonra Silvan yaşandı. İmralı’nın örgüte etkisi var mı, yok mu? Bu durumda İmralı ile görüşmek anlamsızlaşıyor mu?” sorusuyla ilgili olarak da, “İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu davranıyorlar, gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Dağdakilerin isimlerini anmak istemiyorum, ama çift başlılık ortada. Böylece süreci haince işletiyorlar. Devlet, keyfi operasyon yapmaz. İstihbarat alırsa yapar. Terör örgütü silahı bıraksa, terör minimize olur. Bir istihbarat gelmedikçe de güvenlik güçleri operasyon yapmaz. Ama güvenlik güçlerinin silah bırakması istenebilir mi? Bu onların ilk görevi, varlık sebebi” dedi.

GENERAL SAYISI ÇALIŞMASI YOK

Bu yıl ki Yüksek Askeri Şura’da general sayısını azaltmaya yönelik yapılmış bir çalışma bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “YAŞ öncesi çalışmaları Genelkurmay yapıyor. Üst düzey terfileri biz yaptıktan sonra komutanlar da diğer atamaları yapıyor. Üzerinde en çok durduğumuz konu, hudut birlikleri konusu. İlk etapta 5 bin kişilik bir yapı oluşturulacak. Bunun ilanı da çıktı” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.