Erdoğan'a göre kritik Bakü ziyareti

Erdoğan'a göre kritik Bakü ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanında açıklama yapıyor. Erdoğan, kritik ziyaretinin anlamını şöyle özetledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanında açıklama yapıyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Aramızda sorun olmadığını defaatle açıklamamıza rağmen, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ayrıcalı ilişkinin devamını bir kez daha vurgulamak istiyorum. İki ülke ilişkileri çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Bölge ile ilgili ortak hareket edebileceğimiz konuları görüşeceğiz. Kafkaslar ve enerji konusunda yeni atılacak adımları görüşeceğiz.

Bu düşüncelerimi Bakü'de de güçlü bir şekilde vurgulayacağız. Orada yapacağım basın toplantısı ile bunu duyurma fırsatı bulacağız.

Erdoğan Azerbayca'dan ardından Polonya'ya da bir ziyaret gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan açıklamasının ardından basının sorularını da cevapladı.

İyi niyetle iyi şeyler olmasını temenni ediyorum. Krizi fırsata dönüştürmek lazım. Devletin oturmuş kurumları var. Bundan rahatsız olanlar rahatsızlıklartının nedenini açıklasın.

1. Ordu Kamutanı Ergun Saygun'a ziyaret konusu

Gecikmiş olan bir nezaket ziyaretimdir. Kendisini İstanbul'a geldiğim zaman ziyaret edeceğimi söylemiştim.  Bir İstanbullu olarak yapılmış nezaket ziyaretidir. Bu ziyarette güncel sorunları da konuşma fırsatımız oldu. Başka nedenler aramaya gerek yok. Samimi bir nezaket ziyaretidir.

Ergenekon konusundaki imzasız mektuplar

Bunların hepsi yargı sürecinde olan konulardır. Bu konularla ilgili bir açıklama yapmam mümkün değildir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :