Erdoğan'a 'Müslüman şahsiyet' ödülü

Erdoğan'a 'Müslüman şahsiyet' ödülü

Başbakan Erdoğan ödül töreninde ödülü almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken İslam ülkelerinin vizeleri kaldırmasını istedi.

 Başbakan Erdoğan Kuveyt'te. Dün gece Kuveyt'e gelen Başbakan Erdoğan'a  'Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü verildi. Başbakan Erdoğan ödül töreninde konuşmasına Bismillahirrahmanirrahim diyerek başladı. Ödülü almaktan büyük onur duyduğunu dile getiren Erdoğan, Kuveyt'in işgal edldiğinde Türkiye'nin bundan büyük üzüntü duyduğunu, Kuveyt'in özgürlüğüne kavuşmasında da bundan Kuveytliler kadar mutlu olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bizden Gazze'yi görmememizi Darfur'u umursamamazı istediler. Biz Filistinli çocukların çaresizliğine başkaları gibi görmemezlikten gelemezdik. Bize siz de diğerleri gibi kayıtsız kalın dediler. Biz öyle olamazdık öyle olmayacağız. Biz Gazze'de Ramallah'ta katledilenlerin haklarını dert edinirken Mısır'da katledilen Kıptilerin derdini de dert ediniyoruz. Biz onlar için de üzüldük.

Başbakan Erdoğan, Kuveyt'in uluslararası alandaki tavrını takdir ettiklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'den bir vatandaşın Suriye Ürdün Lübnan arasında vize olayının ortadan kalktığını belirterek " Avrupa'da şengen diye tabir edilen bir vize var 35 ülke insanı vizesiz dolaşabiliyor. Biz neden müslüman ülkeler olarak bunu yapmayalım. Biz aynı dinin mensuplarıyız. Neden tefrikalarla bölünelim. Önyargıları ortadan kaldırmalıyız bölgedeki 100 yıllık hasreti sona erdiriyoruz erdirmeliyiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Yavuz Sultan Selim'in sözünü hatırlatarak "Biz Medine'nin sahibi değil hizmetkarıyız" demişti, biz de şimdi aynısını diyoruz. Biz İslam'ın hizmetkarıolarak mücadele edeceğiz. Ben Kuveytli'yi Arap olduğu için değil, Bizi yaratan Allahın Kuveytliyi de yarattığı için seviyoruz sevmeye mecburuz. 

Etiketler :