Erdoğan'a oy verenleri cahil ilan ettiler

Erdoğan'a oy verenleri cahil ilan ettiler

Erdoğan karşıtlarının "cahil seçmen" aşağılamaları, 10 Ağustos seçim sonuçlarıyla yeniden yapılmaya başlandı

Cumhurbaşkanı seçimlerini analiz eden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Çalışkan ile Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Yılmaz, Erdoğan'a oy verenlere "cahil" dedi. İki akademisyene Fethullah Gülen göndermeli yanıt ise çok sert oldu.

Aynı zamanda Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından olan ve Gezi olaylarının aktörleri arasından yer alan Koray Çalışkan, Twitter hesabından, üniversite mezunu seçmenlerden yüzde 60'ının Ekmeleddin İhsanoğlu'a, yüzde 37'sinin ise Erdoğan'a oy verdiğini belirterek, Erdoğan'ın cahil kesimden rahat oy aldığı için eğitim sistemini rezil ettiğini ima etti.

Çalışkan'a destek veren Today'a Zaman yazarı Prof. Dr. İhsan Yılmaz da Erdoğan'a oy veren yüzde 37'lik üniversite mezunun kitlenin içindeki açıköğretim ve iki yıllık oranını da ölçmek gerektiğini yazıp gülücük işareti koydu.

Erdoğan'a oy verenleri "eğitim seviyesi düşük" ve "cahil" olarak tanımlayan iki akademisyene yanıt yazar Murat Zelan'dan geldi. Zelan, Fethullah Gülen'in ilkokul mezunu olmasını hatırlatarak "İlkokulu bile bitiremeyen emekli vaize aklını kiraya ver, Erdoğan'ın seçmenlerini cahillikle suçla. Oh ne ala!" diye yazdı.

Zelan'ın ikiliye verdiği yanıt çok sayıda RT aldı.

İşte o diyalog:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.