Erdoğan'a protokolde sıradışı hareket

Erdoğan'a protokolde sıradışı hareket

İran Cumhurbaşkanı yardımcısı Rıza Rahimi'nin de katıldığı toplantıda sıradışı bir an yaşandı.

İran Türkiye İş konseyi Başkanı Rahim Sadeghian konuşmasının ardından Erdoğan'ın yanına gelip önce elini sıktı sonra da yanağından öptü...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki gibi İran’da da bürokratik oligarşi bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bunu bizim çözmemiz lazım. Bu işi bürokrasinin eline bırakırsak bu iş yürümez. Ne yapacağız? Bu işi bizzat biz yakından takip edeceğiz. Bedelini halka biz ödüyoruz. Bürokrat halka bedel ödemez. O sadece masasında, verirsin talimatı. Takip edersen netice alırsın. Takip etmezsen 50 dereden su getirir. Tam bu noktada Şirazi’nin anlamlı bir sözü aklıma geliyor. ’Yolda laf söylemek değil, adım atmak lazım. Yürümedikten sonra lafın manası kalmaz".

EN İYİ KOMŞUMUZ TÜRKİYE

İran Cumhurbaşkanı yardımcısı Rıza Rahimi de Türkiye’nin İran için birinci sırada bir ülke olduğunu belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bizim, bu günkü dünyada Türkiye kadar iyi bir dostumuz yoktur. Türkiye İran’ın siyasi emniyet açısından ve hatta ekonomik açısından çok önemli bir ülkedir. Birinci sıradadır. Tüm engelleri geride bırakmamız gerekiyor. Önemli makamlar iki ülke arasında gidip geldi. 30 milyar dolar hacimde ticaret gerçekleştirmek için uzun zamana ihtiyacımız var. 10 ayda çok işler yaptık. Bu gün sayın Erdoğan’ın yanında yeni bir yolu açmaya hazırız ve çok büyük hedefleri başlatacağız. Bu iki ülke elele verirse ve aralarındaki bağı güçlendirirse inşallah diğer komşularımızla da samimi ve hiçbir zaman zarara uğramayacak birlik yapabilirsek bu bölgedeki tüm işleri elimize alabiliriz. Çevre ülkeleri ile ekonomimizi geliştirebiliriz"

AMARGO KOMŞULARLA TİCARET İÇİN BASKI OLUYOR

İran Ticaret Bakanı Mahdi Ghazanfar, iran'a uygulanan ambargoların Türkiye gibi dost ülkelerle arasındaki ilişkileri kuvvetlendirdiğini ve işbirliği yapmak için baskı oluşturduğunu söyledi. Ticari altyapıyı oluşturmanın en önemli unsurunun özel sektör olduğuna vurgu yapan Ghazanfar “Yakın gelecekte büyük bir fuar projemiz var. Bu bütün iş dünyası için büyük bir fırsat olacaktır” dedi.

Etiketler :