Erdoğan'a 'ucube' desteği

Erdoğan'a 'ucube' desteği

Balçiçek İter’le Söz Sende’e konuk olan Sinan Çetin, 'ucube' heykel tarışmasında Başbakan’a destek verdi, AKP hükümetine övgüler dizdi...

Ünlü yönetmen ve yapımcı Sinan Çetin, Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Ünlü yönetmen 'ucube' tartışmalarından Muhteşem Yüzyıl'a, Kürt sorunundan genel seçimlerde hangi partiye oy vereceğine kadar çarpıcı değerlendirmeler yaptı.   

Sinan Çetin, gündemdeki tartışmalarda Başbakan’a destek verdiğini söyledi. Çetin, “AKP’ye oy verdiğini açıkladıktan sonra hayatında ne değişti?”diye soran Balçiçek İlter’e şöyle cevap verdi:

“Bir yere gidiyorum yüzüme karşı “ıyyyh” diyorlar, iğrenme ifadesi gibi… O kadar. Bugün de aynı şeyi söylerim, başbakan Erdoğan’ı çok beğeniyorum ve seçimlerde yine AKP’ye oy vereceğim.”
 

 İlter’in konuyu heykel tartışmasına getirmesine ise karşı çıkan Çetin “suni gündem bunlar!” dedi ve ekledi: “Ben de beğenmedim o heykeli, Başbakan haklı. Film eleştirmenleri benim filmlerim için de ucube iğrenç edediler, biz boynumuzu eğdik sustuk, başbakan niye demesin?

Balçiçek İlter “Ben doğru bulmuyorum bir Başbakan’ın bir sanat eseri hakkında böylesine hakaretvari bir çıkışta bulunmasına senin filmin için ucube deseydi yine aynı şeyleri söyleyecek miydin, bir Başbakan sanatçıya karışır mı?” diye sordu. Sinan Çetin Sinema eleştirmeni söylüyor niye Başbakan söylemesin, üstelik heykel konusunda haklı!” diye devam etti.  

 ‘Paradan 6 sıfır atıldı mı, enflasyon düştü mü, ekonomi büyüyor mu’ diyerek hükümetin icraatlarını destekleyen Sinan Çetin, ‘irtica geliyor’ yönündeki sözlere ilginç bir tepki gösterdi. Sinan Çetin, ‘8 yılda irtica gelseydi gelirdi. Bu yönde korku salmaya çalışanlar; baba artık yemiyoruz ya, başka ilaç bulun’ dedi.

 
 

Etiketler :