Erdoğan'dan ABD'ye sert cevap

Erdoğan'dan ABD'ye sert cevap

İsrail'i eleştiren Erdoğan'a 'Kırıcı Oluyor' diyen Beyaz Saray'a Başbakan'dan sert yanıt: 'İnsanlık adına asıl kırıcı olan ABD'dir.

Başbakan Erdoğan, İsrail'i eleştiren sözleriyle ilgili ABD Sözcüsü Psaki'nin açıklamalarına ilişkin "Asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım, kırıcı davranan Amerika'dır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i eleştiren sözleriyle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin "kırıcı ve yanlış" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" değerlendirmesinde bulundu.

TGRT Haber'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin kendisinin İsrail'i eleştiren sözleri üzeri için "kırıcı ve yanlış" açıklamasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine, söz konusu açıklamayı dinleyemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"SAVUNMA HAKKI" ÇIKIŞINA CEVAP

"Sizin ifade ettiğiniz gibi bir ifadeyi kullanmışsa ben öncelikle Amerika'yı öz eleştiriye davet ediyorum. Asıl üzücü, kırıcı açıklamaları Amerika yapmıştır şu ana kadar.

ASIL ÖZELEŞTİRİYİ ABD YAPSIN

Bütün bu ölümlerin, Gazze'nin bombardıman altında tutulmasının ki, 500 ton bomba şu ana kadar yağdırılmıştır. Bütün bu olayların neticesinde 300'ü aşkın insan ölmüştür. Bunların karşısında hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım.

BİZ ABD'YE GÜVENEMEYİZ

Asıl kırıcı davranan Amerika'dır. Biz hiç bir zaman kalkıp da 'Amerika bu işte belirleyicidir' ifadesini bu noktada, bu duruşla göremeyiz ve güvenemeyiz de. 

ONLARIN CİĞERİ SIZLAMIYOR

Birleşmiş Milletlerin bugüne kadar İsrail aleyhinde 280 kadar karar aldığına dikkati çeken Erdoğan, "Hep estirdiği bu terör sebebiyledir. İnsanları sürekli olarak acımasızca öldürmektedir ve orantısız güç kullanmak suretiyle çoluk çocuk demeden, düşünün denizin kenarında, kumsalda olan çocukları öldürecek kadar bu iş ihanete varmıştır. Bütün bunları nasıl görmemezlikten gelebiliriz, Amerika gibi bir ülke bunları nasıl görmemezlikten gelebilir? Tabi burada onların ciğeri sızlamıyor ama bizim sızlıyor. Çünkü bizim farklı bağlılıklarımız var.

ONLAR BİZE OKUMAMIZ İÇİN METİN M GÖNDERECEK?

Uluslararası noktada diplomasi ilişkilerini sürdürdüğümüz gibi, bunlar karşısında da nasıl onlar açıklama yaptıkları zaman bizim gönlümüz kırılıyorsa, bıraksınlar da biz de düşündüğümüzü konuşalım yani. Onlar bize metin gönderecek de o metni mi okuyacağız? Bunu da çok açıkça ifade etmek isterim" diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.