Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Başbakan Erdoğan, CHP lideri ile gerçekleştirdiği yaklaşık 1 saatlik zirve sonrasında “Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte sorunlu bölgeye gideriz. Arzum, bugünkü tablonun güçlenerek devam etmesi” dedi.

BAŞBAKAN Erdoğan terörle mücadeleyi AK Parti ile CHP’nin birlikte halledebileceğini söyledi. Erdoğan, ATV’de “Gündem Özel” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan gündeme ilişkin şu mesajları verdi:

- CHP’NİN ADIMI: CHP’nin attığı adım olumlu. ‘Girişiminizi olumlu bulduğum için gelin biz CHP ve AK Parti olarak şu an yanımızdaki arkadaşlarımıza talimatları verelim ve çalışmaya başlayalım’ dedim. Onlar da bunu kabul ettiler. ‘Ama 1 ay, ama 2 ay, ama 3 ay bakalım’ dediler. MHP ile görüşecekler.

- MHP İLE BDP Bugünkü tablonun güçlenerek devamı benim en büyük arzumdur. Bırakın onlar (MHP, BDP) gelmesin. Kendi kendilerini dışlasınlar. Biz ana muhalefetle çalışmaya başlasak diğer muhalefet nasıl bir yanlışın içinde olduğunu daha iyi görecek. Benim önyargım ön kabulüm hiçbir şeyim yok. İktidar ana muhalefet bu işi beraber halledebilir. Somut adımı beraber atalım. İnanın terör örgütünün parlamentodaki uzantısı kendi iradesiyle çalışmıyor. Kendilerine verilen talimatlar çerçevesinde çalışıyor. İspanya’da olduğu gibi İrlanda’da olduğu gibi çalışmalara katılamıyorlar. Bunu da biliyoruz.

- ULUDERE Bu çalışma ikimizin arasında başlarsa Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Seninle çok yerlere gidebiliriz’ dedim. O sorun bölgelerine beraber gideriz, inceleriz. Uludere’nin üzerini örtmeyiz. Adli, idari süreç zaten devam ediyor. Yargı kararını verdikten sonra sonuçları kamuoyuyla paylaşırız. Mümkün olduğunca kısa zamanda bunu bitirmenin gayreti içindeyiz. Olay salt kaçakçılık değil. Bu kaçakçılığın başlangıcında neler var? Buradan terör örgütünün beslenmesi var. O mal satışalrından elde ettikleri gelirler var. O köyün evlatları maalesef bu iin içinde kullanılmıştır.

- AK PARTİ’NİN GÜNEYDOĞU OYU Güneydoğu’da partimizin oyları artıyor. O bölgede stabilin biraz üzerinde bir artış söz konusu.

- HABUR MHP bizim milli birlik ve kardeşlik projemizi ihanet olarak niteledi. Peki Habur’da neydi bizim derdimiz? Habur’da biz Kuzey Irak’tan geleceklerin, kendi kendilerine teslim olacaklardı, bunların ülkeye girişlerini sağlayalım. Bu ne yazık ki terör örgütü ve uzantısı BDP’nin provakasyonuna kurban gitti. Ülkesine dönmek isteyenlerin önünü açalım, derdimiz buydu. Orada biz başarılı olamadık. Ama bunu siyasi istismar meselesi yapmayı ben muhalefet partilerine yakıştıramam.

- BARZANİ (Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı somut adım) Olumlu gelişmeler var. İstenilen noktada değilse de adımlar atılıyor. Olayın boyutu genişliyor, Irak sıkıntıda. Mesut Barzani çok ciddi bir duruş koydu. Barzani ‘Biz silahı bırakmalarını isteyeceğiz. Çünkü Türkiye ile bizim aramızda sıkıntı olmamalı. Her türlü adımı biz atacağız’ dedi. Güvenliğe ihtiyaç olmadan da, ülke terki vasıtasıyla, çıkış yolu olabilir.

MİT MÜSTEŞARI’NI DEĞİL ALACAKSAN BENİ AL 

Kuvvetler ayrılığını çok önemsiyoruz. CMK 250’nin kurulması da geçmişteki DGM’lerin yerine ikame edilmiş. MİT Müsteşarımızın Başbakanın iznine tabi olmasına rağmen, bazı gazetelerde çıkan haberler sebebiyle çağrılmasıyla başlayan bir süreç. Bu kabul edilemez. Yargı yasayı bir kenara koyup yürütme alanına da girme gibi bir adımı atmış oldu. Hangi şartlarda MİT müsteşarını çağırabileceğiniz belli. Şüpheli sıfatıyla çağırdığınızda bir defa her şey altüst olur. Devletin işleyişine burada çomak sokuluyor. Onlar hayatlarını koyuyor bu işe. Benim MİT Müsteşarım adaya bile gittiği zaman terörle mücadelede acaba ne yapabilir bunun mücadelesini veriyor. Bu çizmeyi aşan bir şey oldu.Eğer alacaksanız o zaman beni alın. Çünkü talimatı veren benim. Ben terörle mücadele ediyorum. Yargı burada kalkıp bu insanlara yardımcı olması gerekirken bizim elimiz ayağımız olan kurumları şüpheye sevk ederse bu insanlar nasıl çalışacak? Ondan sonra çalıştıracak insan bulamazsınız. Demek ki bu madde haddinden fazla bir yetki alanı doğruyor.

ErgeneKON’DA GERİ ADIM ATILMAYACAK

Bu olağanüstü şartların ürünü. Ergenekondu, Balyozdu mücadeleyi biz göstermedik mi? Bu adımı biz attık. Geri adım zaten sözkonusu değil. Bizim bu işin işleyişi üzerinde düşünmemiz lazım. Bu tür yanlışların olmaması gerekir. MİT’in dışında da bazı birimlerde bu durum sözkonusu olabilir. Biz bir defam mücadelemizi verecğiz.”

- DARBELERLE MÜCADELE SONLANAMAZ 250. Madde Ceza Hukuku’ndaki yetkileri kendisinde toplamış ve bunu istedikleri gibi kullanıyorlar. Bu çalışmalar bizim önümüze gelecek, değerlendirmesini yapacak adımını atacağız. Ve tabi darbelerle mücadele asla sonlanmaz.

- TUTUKSUZ YARGILANACAKKEN Propagandalara aldanmayalım. Tutuksuz yargılanabileceği halde tutuklu yargılanan insanlar var. Bu askerdir, gazetecidir. Kim olursa olsun. Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u (Eski Genelkurmay Başkanı) söyledim. Bunlar yargıyı da zor duruma sokuyor. Yargıya güven çok ciddi artmışken şimdi azalmaya başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.