Erdoğan'dan Esad'a 'vururuz' resti

Erdoğan'dan Esad'a 'vururuz' resti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca parti genel merkezinde verilen '5. Geleneksel Ankara'daki Yabancı Misyon Şefleri ve Büyükelçiler İftar Yemeği'ne katıldı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca parti genel merkezinde organize edilen '5. GelenekselAnkara'daki Yabancı Misyon Şefleri ve Büyükelçiler İftar Yemeği'ne çok sayıda büyükelçinin yanısıra basın yayın kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İftarda davetlilere, Analı Kızlı Çorbası, AdanaKebabı ve Talka Tatlısı ikram ediliyor. İlk defa parti binasının teras katında verilen iftara Suriye veİsrail büyükelçileri katılmadı.

Erdoğan AK Parti Genel Merkesi'nde verilen iftar yemeğinde büyükelçilere hitap etti.

ŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASI..

Türkiye olarak, ne içinde bulunduğumuz coğrafyada, ne uzak, ne yakın coğrafyalarda, hiçbir ülkenin içişlerine karışmadık ve karışmıyoruz. İletişim halinde olduğumuz her ülkenin, içişlerine, toprak bütünlüğüne, sınırlarına, özellikle de toplumsal hassasiyetlerine karşı biz de Türkiye olarak büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Biz, 9,5 yıllık iktidarımız sürecinde defaatle vurguladık; Türkiye, dostlarının kendisinden emin olduğu, emin olması gereken bir ülkedir.

Barış, dostluk, dayanışma, yardımlaşma içermeyen hiçbir planın, hiçbir projenin içinde değiliz. Hiçbir ülke ve hiçbir halk için, o ülkenin ve halkının çıkarlarını tehlikeye sokacak bir girişimin içinde biz asla olmayız, olmadık. Çevremizdeki ülkelerin toplumsal yapıları, inançları, mezhepleri, ekonomik, sosyal, siyasal görüşleri, bizim dış politikada dikkate aldığımız kriterler değildir ve olamaz

Kuzey Afrika'da başlayan halk hareketleriyle birlikte, biz Suriye'ye dostça, kardeşçe uyarılarımızı da yaptık. Ancak bizim uyarılarımızın hiçbiri dikkate alınmadı, bize ve uluslararası topluma verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Çok samimi bir şekilde ifade ediyorum; eğer Esed yönetimi, uyarılarımızı dikkate almış olsaydı, Suriye bugün bu yaşadıklarını yaşamıyor olacaktı.

Biz, Suriye halkının zafere her zamankinden daha yakın olduğuna inanıyoruz. Ancak Suriye halkı zaferini ilan ederken, bugüne kadar akan kan, o kanın akmasına destek verenlerin alnına kara bir leke olarak kazınacak ve oradan da hiç çıkmayacaktır. Hakkın değil yanlışın, mazlumun değil zalimin, zayıfın değil güçlünün yanında yer alanlar, tarih önünde mahcup olacaklar, vicdan muhasebesini kaybetmiş olacaklardı

TÜRKİYE SURİYE'YE MİSLİYLE YANIT VERECEK

Bizim uçağımıza yönelik hiçbir uyarı yapılmadı. kısa süreli ihlale karşın uçağımız hasmane bir tavırla düşürüldü. Türkiye, bu tavra karşı gereken tüm önlemleri almıştır. benzeri olayların yaşanmasını engellemek için Türkiye angajman yöntemini değiştirmiştir. Türkiye artık misliylekarşılık vermekten çekinmeyecektir.

Balkanlardan Karadeniz'e, geniş bir coğrafyada gelişen olaylara yapıcı katkı sunmaya devam ediyoruz. Dünya ekonomisinin yeni eksenleri Çin, hindistan, Brezilya ile işbirliğimiizi geliştirmeye devam ediyoruz. uluslararası platformlarda daha aktif roller üstleniyoruz.

BM Geçici üyeliği sırasında başarılı bir performans sergileyen ülkemiz, şimdi 2015, 2016 için tekrar aday oluyor. Küresel ekonomik kriz karşısında aldığımız tedbirler karşısında son derece dirençli bir duruş sergiledi. Türkiye ekonomisi 2011 yılında yüzde 8.5 gibi yüksek bir büyüme yakaladı. IMF ile hiçbir büyüme anlaşması yapmadı. 23 milyar olan İMF borcunu 1.7 milyar dolara kadar düşürdü.

Türkiye teknik konularda mutabakat sağlanmasından sonra, uluslararası para fonuna 5 milyar dolara kadar da borç verebilecektir. bunun görüşmeleri de devam ediyor. 

GİZLİ AJANDAMIZ YOK

Türkiye'de son 30 yıldır devam eden terör eylemleri üzeriden içi ve dış politikamıza yön verilmeye çalışıldığını hatırlatmak zorundayım. Terörle mücadele konusunda tek bir bir geri adım atmadan mücadelemiz devam edecektir. Türikye bizim dönemimizde güvenlik iledemokrasi arasındaki dengeyi çok iyi oturttu. Zaman zaman istenmeyen sonuçlar ortaya çıksadayenilerinin yaşanmaması için tedbirlerimiiz alıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.