Erdoğan'dan İsrail'e nota gibi uyarı!

Erdoğan'dan İsrail'e nota gibi uyarı!

İsrail'in Türk hava sahasını ihlal etme ihtmaline karşı tepki veren Başbakan Erdoğan adeta richter ölçeği gibi konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in, İran’a keşif operasyonları amacıyla Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmesi halinde “deprem”e benzer bir tepki verileceği uyarısını yaptı.

Başbakan Erdoğan, tanınmış Mısırlı gazeteci Fehmi Huwaidi ile yaptığı söyleşide İsrail’in casusluk amacıyla Türk hava sahasına girdiği söylentilerini yalanladı. İsrail’in o amaçla Türk hava sahasına hiç girmediğini de ifade eden Erdoğan, böyle bir şey olması halinde çok ciddi sonuçları olacağını söyledi.

“Depreme benzer gibi yanıt alır” diyen Erdoğan, İsrail liderlerinden Türkiye ile ilişkiyi “üçüncü bir tarafa saldırı için bir kart olarak kullanmaktan kaçınmaları”nı da istedi.

ANKARA “KAYITSIZ” KALMAZ

Jerusalem Post tarafından yansıtılan söyleşide Erdoğan ayrıca Ankara’nın nötr bir taraf olmayacağını, kayıtsız kalmayacağını da ifade etti.

Erdoğan, Gazze Operasyonu’na değinirken de İsrail’in, Gazze halkını süpürdükten sonra Türkiye ile ortak bir askeri tatbikata katılmayı bekleyemeyeceğini de belirtti.

Türk hükümetinin İsrail’e yönelik politikasının seçmenler tarafından desteklendiğini de vurgulayan Erdoğan, “Gazze’ye saldırı sırasında çok incitilen, Türk halkının duygularına meydan okunamayacağı”nın da altını çizdi

Etiketler :