Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin için sözlüğe baktım

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin için sözlüğe baktım

Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert Suriye cevabı: "Sözlüğe baktım, mühimmat savaş gereci"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi. İndirilen Suriye uçağındaki mühimmatları hatırlatan Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, araştırdım ilkokulllarda da kullanılan sözlükte mühimmatın karşısında savaş gereci yazıyor" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"KURU GÜRÜLTÜYE PABUÇ BIRAKILAN DÖNEMLER GERİDE KALDI"

CHP'nin siyaset olarak yaptığı tek şey bizim AK dediğimize kara demesidir. Şahsım ve arkadaşlarım hiçbir zaman onların düştükleri noktaya düşmeyek. Çünkü, bizim aldığımız edep dersinde bu yok. Hamdolsun biz 'Edep yahu' kapısından geçtik, onların geçmisini de temenni ederim. Çıkardıkları bütün o gürültü mezarlıktan geçenlerin ıslık çalması durumuna benziyor. Korkularını kendi gürültüleri ile bastırmaya çalışıyorlar yaptıkları budur. Türkiye'de kuru gürültüye pabuç bırakılan dönemler geride kaldı.

"ESED'LE KILIÇDAROĞLU'NU AYIRT EDEMİYORUZ"

Sayın Kılıçdaroğlu, özellikle dış politikaya ilişkin konularında öyle sözler söylüyor ki akıl alır gibi değil. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanının, karşı olduğumuz dış politikada karşı tarafta saf tuttuğunu görüyoruz. Kılıçdaroğlu'nu Esed ile ayırt edemez hale geldik. Esed'in temsilcilğini Kılıçdaroğlu yapıyor.

"BAK SEN BAŞBAKAN'A HAKARET EDEBİLİYORSUN"

Dışişleri Bakanımızı eleştiriyor. Sayın Davutoğlu'nun kitabını bile okumamış, ama bizim gençler kendisine hediye göndermiş umarım okur. Suriye'ye demokrasiyi getirmekten biz bahsediyormuşuz Türkiye'de demokrasi var mı diye soruyor. Suriye'de BAAS partisinden başka parti yoktur. Ey Kılıçdarğlu bak sen Başbakan'a hakaret ediyorsun sıkıysa biri çıksın Esed'e hakaret etsin. Nerede olduğu belli olmayan bir hücreye gönderilir.

"DAK EDENE DUK EDİLİR"

Hataylı bir ailenin çocukları, Suriye'nin cezaevlerinde kaldı. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bırakıldılar. Kılıçdaroğlu bu mu demokrasi be? Türkiye böyle bir şey yaşadı mı? Şiir nedeniyle içeride yattı insanlar. Kim vardı bu zihniyetin arkasında CHP zihniyeti vardı. Bakın Arap atasözü ne diyordu "Men dakka dukka" Dak edene duk edilir. Şimdi Suriye'de bu oluyor.

"SENİNLE SIR DA PAYLAŞILMAZ"

Neymiş uçaklardan çıkan malzemeleri gösterecekmişiz. Suriye uçağımızın düşürüldüğü olayda sana brifing veriyoruz ertesi gün millete açıklıyorsun. Seninle zaten sır da paylaşılmaz.

"SENİN İÇİN SÖZLÜĞE BAKTIM"

Sayın Kılıçdaroğlu'na düşün diyeceğim ama kendisini de zorda bırakmak istemiyorum. Onun yerine o uçakla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun seviyesine hitap eden bir izahiye yapmayı tercih ediyorum. Kılıçdaroğlu nedir bu mühimmat diyor. Sayın Kılıçdaroğlu araştırdım ilk okulllarda da kullanılan sözlükte mühimmatın karşısında savaş gereci yazıyor. Yani sizin üzerinize gelen füze eğer mühimmat ise o füzenin size yönelmesini sağlayan radar da mühimmattır.

"MKE ARMUT ÜRETMİYOR HERHALDE"

Yapılan aramalarda uçakta malzemeler bulundu. Gönderen aynı ülkemizdeki MKE'nin Rusya'daki karşıtı. Alıcı Suriye Milli Savunma Bakanlığı. MKE de herhalde elma armut üretmiyor. Uçağın kargo kısmında bulunan malzemelere el konularak operasyon sona erdi. Bizim burada yaptığımız uluslararası hukukun bize verdiği bir haktır ve bu hakkı kullandık. Sayın Kılıçdaroğlu Suriye'den önce bunu eleştirdi.

Ermenistan'dan da kalkan uçağı indirdik. Onun da bütün bagajları incelendi araştırıldı. Orada gıda, insani yardım olduğu görüldü ve uçak Halep'e devam etti. Her şey ülkemizin hakkını hukukunu koruyacak şekilde yürütülüyor.

"RUSYA DA 'HAKLISINIZ' DEDİ"

NATO'dan AB'ye neredeyse herkes Türkiye'nin haklılığını vurguluyor: Suriye'deki son gelişme ile ilgili bile Rusya en sonunda haklılığımızı vurgulamak zorunda kalmıştır. Niye biz duygusal davranmıyoruz? Atılması gereken adımlar neyse onu atıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.