Erdoğan'dan şaşırtan espri

Erdoğan'dan şaşırtan espri

Başbakan Erdoğan, Selçuklu dönemine ait tarihi kabristanı ziyaret etti. Erdoğan ziyaret sırasında gazetecilere takıldı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Kabristanı'nı gezdi, ardından Ahlat Selçuklu Kültür Merkezinin açılışını yaptı.

Bitlis'teki temaslarının ardından karayoluyla Ahlat'a gelen Erdoğan, burada Selçuklu dönemine ait tarihi kabristanı ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi mezar taşlarını inceleyen Başbakan Erdoğan'a, yerel gazeteci Özkan Olcay kazı çalışmalarının çok verimli olmadığını belirterek, gerekli ilginin gösterilmediğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör'e dönerek, ''Ver bakalım cevabını, 7 senedir ne yaptın?'' dedi. Işıkgör, elindeki çalışmaları içeren dosyayı Erdoğan'a uzatarak, yapılan ''bilimsel çalışmaları'' anlattı. Erdoğan ise Işıkgör'e, ''Bilimseli çok gördük, ben uygulama projesi isterim'' dedi. Çalışmalara her türlü maddi desteğin verildiğini belirten Erdoğan, konunun üzerinde durulması talimatı verdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra gazetecilerin ısrarı üzerine tarihi mezar taşlarının önünde poz verirken, ''Hadi bakalım ne yazacaksınız? Sonunda ben de (mezar taşlarını işaret ederek) oraya gireceğim, siz de gireceksiniz'' diyerek espri yaptı.

Erdoğan, daha sonra ilçe merkezindeki Ahlat Selçuklu Kültür Merkezinin açılışını yaptı. Burada toplanan vatandaşlara Başbakanlık otobüsü üzerinden hitap eden Erdoğan, yaptıkları eserlerin vatana millete hayırlı olmasını diledi. Dün Muş'ta, bugün de Bitlis'te pek çok tesisin açılışını yaptığını söyleyen Erdoğan, Ahlat'a yapılan hizmetleri de anlattı.

Başbakan Erdoğan, bugün açılışını yaptığı kültür merkezinin temelinin 1992'de atıldığını ancak bitirilemediğini belirten Erdoğan, kendi iktidarları döneminde çok kısa sürede inşaatın tamamlandığını ifade etti.

Ahlat'ın tarihi zenginliğinin fazla olduğunu dile getiren Erdoğan, Selçuklu Kabristanı ile ilgili de her türlü iyileştirmenin yapılacağını anlattı. Erdoğan, ''Geçmişine sahip çıkamayanlar, geçmişini unutanlar, geleceğini hazırlayamaz. Onun için biz geçmişimize sahip çıkacağız ki, geleceğimizi hazırlayalım'' dedi.

Erdoğan, ''Görüyorsunuz Bitlis değişiyor. Artık duble yollarla Ahlat'tan Bitlis'e gidip geliniyor. BunlarıAK Partiiktidarı gerçekleştirdi mi, gerçekleştirdi. Laf değil, iş ürettik. O zaman Ahlatlı, iktidarına sahip çıkmalıdır diye düşünüyorum. Onun için 12 Haziranı unutmayalım. Türkiye bir değişim ve dönüşüm yaşayacak. Yeniden, yepyeni bir anayasayı sizlerle hazırlayacağız. İnşallah 'daha ileri demokrasi' diyeceğiz, daha çok özgürlük diyeceğiz; hak, adalet, hukuk, yatırım,ekonomidiyeceğiz'' diye konuştu.

Açılış töreninde Erdoğan'a, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, törenin ardından Ahlat Kaymakamlığını ziyaret etti.


 

Etiketler :