Erdoğan'ı açık açık tehdit etti!

Erdoğan'ı açık açık tehdit etti!

Batum'a destek, TSK ve CHP'ye eleştiri, Erdoğan'a tehdit! Tüm bunlar bakın nerede oldu...

DSP'den istifa ederek CHP'ye geçmeye hazırlanan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Gazetesi organizesinde "Mustafa Balbay için imza günü" konulu program düzenlendi. Eskişehir Kültür Merkezi'ndeki programa sanatçı Yıldız Kenter, Cumhuriyet Gazetesi yazarları Ataol Behremoğlu, Ali Sirmen, İlhan Taşçı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı ve Gazeteci İdris Akyüz, geçtiğimiz günlerde DSP'den istifa ederek CHP'ye geçeceğini açıklayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ileCHPEskişehir İl Başkanı Erman Gölet katıldı.

Programda Başkan Büyükerşen'in CHP İl Başkanı Gölet ile hararetli bir biçimde konuşması dikkat çekerken, gazeteci ve yazarlar kitaplarını Ergenekon'un tutuklu sanığı Mustafa Balbay için imzaladı.

Programın açılışında konuşan Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, isim vermeden TSK'yi sert bir dille eleştirdi. 8 yıllıkAK Partiiktidarı döneminde askerin darbeci olduğuna, fuhuş ve casusluk yaptığına halkın inandırıldığını savunan Ataklı, TSK'yi kastederek, ''Bunun karşısında ne yapıldı? Hiç kimse buna cevap veremedi, vermedi. Sonra da biri 'kâğıttan kaplan' deyince, birden bire biri pençelerini gösterdi, 'bizi siyasete karıştırmayın' diye.'' ifadesini kullandı.

Konuşmasında TSK için "kâğıttan kaplan" benzetmesi yapan Batum'a sahip çıkan Ataklı, CHP ve Kılıçdaroğlu'na ise tepki gösterdi.

Ataklı, şöyle dedi: ''Maalesef o siyasi örgüt, 'kâğıttan kaplan'ın arkasına duramadığı için, askerden korktuğu için, çekindiği için, geri adım attı. Askerin ancak genel başkan tarafından eleştirilebileceğini söyledi. O zaman Türkiye'de kimsenin konuşmaya hakkı yok, eğer dik durmazsınız. Burada 'ben varım' diyemezsiniz, sizin canınızı okurlar bu iktidarla birlikte.''

Programı düzenleyen ve bir süre önce DSP'den istifa ederek CHP'ye katılacağı açıklanan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Ergenekon'un tutuklu sanıklarına destek gösterirken, Başbakan Erdoğan'ı tehdit etti.

Başbakan Erdoğan'ı, 1947 yılında komünistleri cezaevine atan ABD başkanı McCarty'e benzeten Ataç, ''Mc Tayyib'in sonu hiç iyi olmayacak'' iddiasında bulundu 

Etiketler :