Erdoğan'ı köpek gibi çizdiler!

Erdoğan'ı köpek gibi çizdiler!

İngiltere'de Erdoğan'ı köpek şekline sokan bir kolaj yayınlandı. Gazetenin sahibi Yahudi ve One Minute olayının yıldönümü olması dikkat çekici!

Danimarka’daki karikatür olayının ardından şimdi de İngiltere ile kolaj krizi çıktı.

İngiltere’de yayınlanan Metro adlı gazetenin 28 Ocak tarihli sayısında Başbakan Recep Tayip Erdoğan için, köpek şeklinde bir kolaj yayınlandı.

Gazetenin sahibinin Yahudi kökenli bir işadamı olması ve yayının Davos’daki ‘’One Minute’’ olayının yıldönümüne rastlaması dikkat çekti.

Gazete'nin yayınladığı kolaj aslında 20 yıldır İstanbul'da oturan Michael Dickinson adlı vatandaşın yaptığı bir posterdi.  Gazete Dickinson’un, Başbakan Erdoğan'ı Amerikan bayrağından yapılmış tasmaya bağlı köpek olarak gösteren posteri nedeniyle tutuklanmasını da hatırlattı.

 
Fotoğraf altında Aferin oğlum: Erdoğan Amerikan köpeği gibi davranıyor yazıyor

58 yaşındaki Dickinson, bu poster nedeniyle İstanbul’da yargılanmış ve beraat etmişti. Ancak kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine ülkesine gitti.

 

Dickinson, 2006 yılı Mart ayında İstanbul’daki Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen Irak savaşı karşıtı gösteride, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’nun kurduğu bir çadırda açılan sergide, Erdoğan’ı Bush’un köpeği olarak gösteren bir kolaj sergilemişti. Başbakan’a hakaretten” dava açılan ve Ümraniye Cezaevinde tutuklu kalan Dickinson daha sonra kolajın hakaret sınırını geçmediği kararı ile beraat etmişti.



 

Etiketler :