Erdoğan'ı şikayet eden eski vekil tahliye edildi

Erdoğan'ı şikayet eden eski vekil tahliye edildi

2. KCK davasında, aralarında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak’ın da bulunduğu 9 sanığın tahliye edilmesine karar verildi.

2. KCK davasında mahkeme heyeti, eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Yaşar Kaya, Mehmet Nuri Deniz, Veysel Vesek, Cemo Tüysüz, Aydın Oruç, Osman Çelik, Hakzan Sadak ile Hüseyin Çalışçı’nın tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, tahliyelere gerekçe olarak 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında, terör örgütüne yardım ve yataklık suçunun indirilmesini gösterdi. Mahkeme, tahliye edilen 9 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu ve sanıkların haftada 1 gün karakola giderek imza atmasına hükmetti.

Mahkeme, diğer tutuklu 28 sanığın tahliye taleplerini ise reddetti.

Bazı sanık ve avukatlarının, dava kapsamında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın dinlenilmesine ilişkin taleplerinin, sanıkların savunmasının alınmasının ardından değerlendirilmesine karar veren mahkeme, soruşturma kapsamında dosyası ayrılan ve itirafları ile gündem gelen avukat İrfan Dündar hakkındaki soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar verdi.

Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki duruşma salonun yetersiz kaldığını belirten mahkeme, bir sonraki celsenin Silivri Cezaevi Kampüsü’nde yer alan salonda görülmesine karar vererek duruşmayı 6 Kasım 2012’ye erteledi . İHA

ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT'I ŞİKAYET ETMİŞTİ

Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Kürtlere soykırım yapıldığını ön sürerek Birleşmiş Milletler’e şikayet dilekçesi vermişti.

Alınak, “Kars Halk Meclisi Sözcüsü” sıfatıyla verdiği dilekçede, Kürtlerin binlerce yıllık tarihlerinde sürekli zulme uğradığını, bugün de Türkiye'de dil ve etnik kimliklerinin yok sayıldığını ileri sürmüştü.

BEYAZ GAZETE

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.