Erdoğan’ın 10 yıl önce kuruculara söylediği 3 şey

Erdoğan’ın 10 yıl önce kuruculara söylediği 3 şey

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, partinin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın, kuruluş günü kendilerine 3 hedef verdiğini söyledi.

Kuruluşunun 10. yıl kutlamalarına hazırlanan AK Parti’nin o döneme ilişkin ilginç anekdotlar ortaya çıkmaya başladı. Kurucu lider Recep tayyip Erdoğan’ın kuruluş döneminde partideki arkadaşlarına 3 hedef verdiği ortaya çıktı.

Ülke TV’de Mehmet Kıvanç’ın sunduğuAnkara Gündemi” programa konuk olan AK Parti kurularından Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, kuruluş günlerini anlattı. 14 Ağustos 2001’de Ankara Bilkent Üniveersitesi’nde kamuoyuna partinin kuruluşunun açıklandığı gün, partinin kurucu lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine 3 hedef verdiğini söyledi.

Reha Denemeç bu 3 hedefi şu şekilde anlattı.

1- Türkiye’de hiçbir şey AK Parti’nin kuruluşundan sonra aynı olmayacak.
2- AK Parti siyasetin merkezine oturacak.
3- AK Parti dünya markası olacak.

Reha Denemeç, Mehmet Kıvanç’ın sorusu üzerine de birinci ve ikinci şıklara inandıklarını, ancak üçüncü şık olan “Dünya markası olacak” ifadelerine pek inanamadıklarını dile getirdi. Denemeç, şunları söyledi:

“Dünya markası olma çok büyük bir hedefti. Türkiye’de marka olabilirsiniz, belki bölgede bile olabilirsiniz ama dünya markası olmak çok farklı bir şey. Tayyip Bey biz kurucuları motive etmek için bunları söylüyor sandık.

Şimdi geriye dönüp baktığımızda bu hedeflerin hepsinin de gerçekleştirildiğini görüyoruz.”

ROTAHABER 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum