Erdoğan'ın açıklamaktan vazgeçtiği karar

Erdoğan'ın açıklamaktan vazgeçtiği karar

ABD, Genelkurmay 2. Başkanı ve MİT Müsteşarı ve Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmelerinden ardından o kararı açıklamamaya ikna oldu. Peki o karar neydi?

İsrail'in 'Mavi Marmara' gemisine düzenlediği saldırının ardından Başbakan dönüş yolunda bir karar aldıklarından söz etmiş ve " Umarım son kararımız hayırlı olur" demişti. Ancak heyecanla beklenen grup toplantısında sert konuşmasına rağmen herhangi bir karardan söz etmedi.

İddialara göre Erdoğan'ın Ankara'ya dönüşünden grup toplantısına kadar geçen 2 saatte; ABD, Genelkurmay 2. Başkanı ve MİT Müsteşarı ve Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmelerinden ardından o kararı açıklamamaya ikna oldu.

Dünyanın en çok ziyaret edilen haber sitesi Drudge Report ve İsrail basını o karanın ne olduğunu ilişkin maneşetler yaptı. İdidalara göre o karar Erdoğan'ın bir sonraki Gazze yardım gemisine Türk donanmasının eşlik etmesi emrini vermesiydi.

Debka ve Jerusalem Post gazetesinin Ankara kaynaklı haberine göre, Erdoğan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Türk deniz kuvvetlerinin yardım gemilerine eşlik etmesi seçeneğini konuştu. Hatta yardım gemilerine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların bile eşlik etmesi üzerinde durulduğu iddia edildi.

 

TÜRK GENERALLER İNTİKAM PLANI YAPIYOR


Debka File sitesi ise "Ankara'daki kaynaklarımızın verdiği bilgiye göre Erdoğan yumuşaması konusunda ikna edilemiyor. Amerika, İsrail'in cezasını vermezse Türkiye verecek diyor" yorumunu yaptı. Sitede, "Türk generaller Gazze ablukasını kırma ve 9 ölünün intikamını alma planları yapıyor" iddiasında bulundu.

Jerusalem Post ise, "Türkiye Başbakanı İsrail'i Ankara'nın sabrını test etmemesi yönünde uyardı. Erdoğan, 'Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetliyse, düşmanlığı da o kadar güçlüdür. İsrail bu katliamı hiçbir şekilde meşrulaştıramaz' dedi. Yetkililere göre bu sözler, yeni bir yardım filosunun Gazze'ye gönderilmesi durumunda Türk ordusunun durumunun değişebileceğini söyledi."

Etiketler :