'Erdoğan'ın ağlamaya hakkı yok'

'Erdoğan'ın ağlamaya hakkı yok'

Habertürk ekranlarının hararetli programı Haber Analiz yine ateşli polemiklere sahne olurken Ahmet Tezcan ve Can Ataklı yine birbirine girdi.

Habertürk ekranlarının hararetli programı Haber Analiz yine ateşli polemiklere sahne oldu. Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül döneminde idam edilen gençlerin mektuplarını okurken ağlaması üzerine başlayan tartışmada Ahmet Tezcan ve Can Ataklı yine birbirine girdi.

Başbakan'ın ağlamasıyla gündeme gelen samimyet tartışmasını masaya yatıran Tezcan ve Ataklı konuya farklı açılaradan yaklaşırken canlı yayında ilginç bir polemik yaşadılar. Vatan yazarı Can Ataklı 12 Eylül döneminde siyasal islamın darbe taraftarı bir tavırla cuntayla uzlaştığını söyleyerek 'O günlerde olan biteni alkışlayanların bugün ağlamaya hakkı da yoktur' demesiyle başlayan gerginlik karşılıklı atışmalarla derinleşti. Ahmet Tezcan ise 'O günün katilleri bile ağlayabilir Başbakan'ın samimiyetinden şüphe duymamak gerekir' dedi.

12 Eylül'ün asıl mağdurlarının AKP geleneğiyle bir ilgisinin olmadığını söyleyen Can Ataklı, Tezcan'ın itirazları üzerine adeta çıldırdı. Toplumun da aslında demokratik bir anayasa arayışı içinde olmadığını söyleyen Vatan yazarı 'Kenan Evren asmayalım da besleyelim mi? diye sorduğunda hurra alkışlayan onca insan ne olacak peki? Zorla mı alkışlattılar.' dedi.

İşte o anlar:



gazeteciler.com

Etiketler :