Erdoğan'ın Bodrum tatilinin detayları

Erdoğan'ın Bodrum tatilinin detayları

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bodrum tatilinde bir yandan ailesiyle birlikte dinlenip seçim yorgunluğunu atarken diğer yandan da yeni döneme, özellikle Bakanlar Kurulu’na ilişkin hazırlık yapıyor

Yoğun geçen seçim döneminin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan, tatilde bir yandan torunlarıyla vakit geçirirken diğer yandan da yeni döneme ilişkin çalışmalarını yürütüyor. Erdoğan ilk etapta TBMM Başkanı’nı ve grup başkanvekillerini belirleyecek. Daha sonra yeni kabinede yer alacak isimleri netleştirecek. YSK’nın açıklayacağı takvime göre TBMM’deki yemin töreniyle birlikte AK Parti Grubu’nu toplamayı planlayan Erdoğan, 5 grup başkanvekilini bu ilk toplantıda belirleyecek.

Erdoğan, TBMM Başkanı ve 5 grup başkanvekilini, yeni kabine listesiyle paralel şekilde belirleyecek. Erdoğan’ın, yeni Anayasa değişikliği öncesinde 60’ıncı Hükümet’te yer alan bazı isimleri grup başkanvekilliğine kaydırarak Meclis Grubu’nu güçlü tutmak istediği AK Parti kulislerine yansırken, grup yönetiminden de Bakanlar Kurulu’na kaydırma yapabileceği konuşuluyor.


KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR
Erdoğan’ın, 61’inci Hükümet listesinde köklü değişikliğe gitmeyeceği, bakan değişikliğinin 6-7’de kalacağı kaydedilirken, “Başbakan, ilk kez parlamentoya giren alanında tecrübeli isimlerin siyasete ısınmasını ve parti politikalarıyla uyumunu gözlemleyip, bir buçuk yıl sonra köklü bir revizyon yapıp, kabineyi büyük oranda yeniler” görüşü hâkim.

Bu arada, Meclis’teki ihtisas komisyonlarının başkanlıklarına getirilecek isimler ise 1 Ekim’de yeni dönem başladıktan sonra belli olacak. Erdoğan’ın, kabine dışı kalacak isimlerin gönlünü TBMM’de komisyon başkanlığı vererek alacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.