Erdoğan'ın elinde tuttuğu sopa

Erdoğan'ın elinde tuttuğu sopa

Erdoğan yüksek sesle konuşuyor ve büyük bir sopa taşıyor. Onun büyük sopası ise Türkiye’nin

Gulf News gazetesi Türkiye'nin yeni dış politikasını anlatırken 'Erdoğan bağırıyor ve büyük bir sopa taşıyor' yorumu yaptı

Dubai merkezli Gulf News gazetesi Türkiye ve İsrail arasında gerilen ilişkileri konu alan "Türkiye Ortadoğu sorunu için arabuluculuk yapabilir ve yapmalıdır" başlıklı yorum yazısına verdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

BAĞIRIYOR VE BÜYÜK BİR SOPA TAŞIYOR
"ABD başkanı Theodore Roosevelt, 1901'deki ünlü konuşmasında güçlü uluslar ‘yumuşak konuşmalı ama büyük bir büyük bir sopa taşımalı' demişti. Onun büyük sopası, ABD'nin 20'nci yüzyıl boyunca kullandığı askeri gücüydü. 108 yıl sonra Türkiye Başbakanı Erdoğan da aynı yoldan yürüyor ancak "Büyük Sopa Politikası" na farklı bir yorum getiriyor: Erdoğan yüksek sesle konuşuyor ve büyük bir sopa taşıyor. Onun büyük sopası ise Türkiye'nin siyasi ve askeri gücü."

BALAYI BİTTİ
Gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinden de örnek verilen gazete "Erdoğan, Türkiye'nin bölgede arabuluculuk yapması gerektiğine inanıyor. Türkiye'nin elinde büyük bir sopayla gerekli adımları atması ve tartışmalı meselelere yeni perspektifler kazandırması gerektiğini hissediyor. Roosevelt'inkiyle karşılaştırılamayabilir, ancak Erdoğan'ınki yine de büyük bir sopa. Bu sopa yıllardır İsrail'in yanında olan, NATO üyesi ve artık dünyanın en büyük 15'inci ekonomisi olan ülkenin" yorumunu yaptı.

Etiketler :