Erdoğan'ın gezisinde yaşanan skandal

Erdoğan'ın gezisinde yaşanan skandal

Saraybosna gezisine Erdoğan büyük önem veriyordu, bunun için de gazetelerin üst düzey yöneticilerini götürdü ama...

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı Saraybosna gezisinde büyük skandal yaşandığı ortaya çıktı. Gazeteciler.com o geziyle ilgili medya aleminde kulaktan kulağa fısıldanan vukuatı öğrendi.

Öğrendiklerimizi nakledelim;

Başbakan Erdoğan Saraybosna ve Sırbıstanı kapsayan 2 günlük geziye çıkmıştı geçen hafta hatırlarsınız... İşte bu geziye çıkarken de bir çok gazetenin yayın yönetmeni ya da Ankara temsilcisini de uçağında beraber götürmüştü.
Gazetelerin üst düzey yöneticilerinin yanında bir de Başbakanlık muhabirleri katıldı bu geziye...

UÇAKTAN İNER İNMEZ ARAZİ OLDULAR

Başbakan Erdoğan Saraybosna gidiş yolunda siyasi mesajlarını verince geziye katılan yayın yönetmeni ve Ankara temsilcileri de gittikleri ülkeye varır varmaz arazi oldular.
Sabah erken Saraybosna'dan Serebrecina'ya hareket etmek üzere (anma törenlerine katılmak üzere) hazırlanan Başbakan Erdoğan Helikoptere bindiğinde hiç bir gazetecinn olmadığını gördü. Hemen talimat verdi "gazetecieri bulun beraber gideceğiz" diye.

KİMSEYİ BULAMADILAR...

Yoğun bir arama tarama çalışmalarının akabinde Şamil Tayyar, Yusuf Ziya Cömert, İsmail Küçükkaya gibi bir çok gazeteci bir türlü bulunamadı. Ne oteldeydi bu isimler ne de kimse nerde olduğunu biliyordu. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan sinirli bir şekilde Yalnız başına Serebrecine yolunu tuttu. Başbakanlık muhabirleri daha önceden oraya vardıkları için haber olayında beklenen sıkıntı olmadı.

 
Ertesi gün Başbakan Erdoğan Sancak'a gitmek üzere hazrılıklarına başladı fakat gazetecilerden hala haber yoktu. Başbakanlık muhabirleri ise helikoptere yöneticiler biner diyerek otobüsle 5 saatlik bir yolu göze aldılar.

Helikopter hazırlanmış Erdoğan binmişti ama yönetici gazetecilerden hiç biri ortalıkta yoktu. Yine otel arandı, etrafa bakınıldı ama yok... Erdoğan Sancak'ta özel görüntülerle karşılandı, sıcak bir ilgi gördü, gözyaşlarını tutamadı. Ama bunların hiç biri yönetici gazeteciler olmadığı için medyaya yansımadı.
Başbakan Erdoğan'ın bu duruma çok kızdı ve ilk karşılaşmada fırça-sitem karışımı bir tonla gazetecilere ayıp ettiklerini söyledi. Kriz bir anda herkesin diline düştüo kadar büyüdü ki durumu anlatmak üzere gazetelerin merkezleri arandı ve yapılan ayıp gazete yöneticilerine de iletildi...
 
gazeteciler.com

Etiketler :