Erdoğan'ın irtica belgesi yorumu böyle!

Erdoğan'ın irtica belgesi yorumu böyle!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan irtica belgesiyle ilgili olarak, TSK`nın böyle bir lekeyi kabullenemeyeceğini söyleyip ekledi...

Erdoğan, Pakistan yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan, "İrtica belgesi diye adlandırılan belgenin aslının cumhuriyet savcısına ulaştığı ve adli tıbbın da imzanın Albay Dursun Çiçek`e ait dediği yönünde bir haber var. Bu haber size ulaştı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biz tabii kuvvetler ayrılığı prensibi ile hareket eden bir ülkeyiz. Yani yasama, yürütme. yargı. Şu anda süreç ağırlıklı olarak yargının elinde. Bizler yürütme olarak yargı neyi talep ederse onu yerine getirme gayreti içindeyiz. Tabii bu son gelişmeler ilginçtir. Yani ismi bilinmeyen bir subayın gönderdiği bir ihbar mektubuyla ortaya çıkıyor. Orada ıslak imzanın olduğu ve adli tıbbın verdiği raporda da bunun el ürünü olması noktasındaki bir kanaate varıldığı söyleniyor.

Tabii bundan sonraki süreç savcı ile mahkeme arasındaki süreç olacaktır. Biz başında da söylediğimiz gibi, yürütme organı olarak bu tür olayların sonuna kadar takipçisi olacağız. Çünkü Türkiye`yi, Türkiye Cumhuriyeti devletini biz bu tür olaylara mahkum etmemeliyiz ve bu tür olaylarla da devletimizi lekeletmemeliyiz. Devletin üzerinde herhangi bir lekelenmeye de müsaade etmeyiz.

Onun için süreç devam ediyor. Yürütmeye düşen bir şey olduğu takdirde biz yine onu yerine getiririz. Kaldı ki Türk Silahlı Kuvvetleri zaten böyle bir gölgeyi kabullenmez, böyle bir lekeyi kabullenmez. Bunun için de tabii yasal süreç artık yargıda devam ediyor. Temennimiz, hayırlısıyla bu işin sonuçlanmasıdır."

Erdoğan, "Siz, Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ`a bu konuyla ilgili herhangi bir şey sordunuz mu, bu konuyla ilgili bir temasta bulundunuz mu?" sorusuna da, "Hayır. Dün, bugün benim öyle bir şeyim olmadı. Yani oradan zaten isteyecek bilgi yok. Olay zaten tamamıyla yargıda olan bir şey" yanıtını verdi.


Etiketler :