Erdoğan'ın kafasındaki sınav sistemi

Erdoğan'ın kafasındaki sınav sistemi

CNNTürk'deTaha Akyol'un konuğu olan Başbakan Erdoğan, referandum öncesi gündem olacak bir açıklama yaptı.

Zamanından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a YÖK’le ilgili değişiklik yapılması için teklifte bulunduğunu ama Baykal’ın kendisine “YÖK bizim için rejim sorunudur” diyerek bu teklifi geri çevirdiğini aktaran Başbakan Erdoğan, CHP kanadının YÖK’ün hep böyle gideceğini zannettiğini, olmayınca da “Gelin hemen YÖK’ü değiştirelim” teklifinde bulunduklarını belirtti.

HER ÜNİVERSİTE KENDİ SINAV YAPSIN

Kendisinin de YÖK Kanunu’ndan değişiklik yapılmasını istediğini açıklayan Erdoğan, kafasındaki sistemi ilişkin şu bilgileri veri:

“Niçin üniversiteler kendi öğrenci alımını yapmasın. Niçin böyle merkezi bir sistem? Kaldıralım bu işi, oturalım bunun üzerine konuşalım. Devletin üniversitelerinin bir kısmı, bu işi kendi içerisinde merkezi sistem yapar mı yapmaz mı, bunu da değerlendirelim. Bana kalırsa her üniversite kendi seçimini kendisi yapsa. Keandi öğrencisini imtihanla kendisi alsa… Bu çok daha rahatlatacaktır. O zaman da milyonlarca insan üniversitelerin kapısında kuyruk olacak değil. Ben nereye arzu edersen, o üniversiteye müracaatını yaparım, giderim imtihanına girerim, kazandım kazandım, kazanamadım…”

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül’den sonraki dönemde gündeme getirmeyi planladıkları yeni Anayasa paketinde YÖK reformunun olabileceğini de kaydetti.

Haber 7

Etiketler :